top of page

AGEAS wil dading van 1,2 miljard euro sluiten met gedupeerde Fortis-aandeelhouders - MET NIET-BETAAL

AGEAS duikt in het rood, zo berichtten de kranten vorige week nog. (zie hieronder De Standaard)

De reden : een dading van 1,2 miljard euro die AGEAS op 25 augustus wil laten bekrachtigen door de Rotterdamse rechtbank.

(lees hier : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160810_02419515)

WAT IS AGEAS IN THEORIE ?

Op jaarbasis behaalt AGEAS een premie-inkomen van zo'n 30 miljard euro voor ALLE landen en ALLE verzekeringstakken samen. Ageas is een Belgische beursgenoteerde (Euronext) verzekeringsgroep die zowel particulieren als bedrijven Levens- en NietLevensverzekeringsproducten aanbiedt. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. België vormt 1 van de grootste afzetmarkten en is goed voor zo'n 20 % van de omzet. AGEAS telt momenteel meer dan 40.000 werknemers.

WAT IS AGEAS ECHT ?

AGEAS is niets meer of minder dan het rotte deel van de Fortis Holding en het moederbedrijf van de Fortis Bank, die zorgde voor de val van de regering Leterme en waarbij duidelijk werd hoe erg politiek en justitie in België verstrengeld zijn (lees hier). De naam Fortis werd in AGEAS veranderd in 2010.

AGEAS = AG INSURANCE

AGEAS omvat AG Insurance (belang van 75% - de resterende 25 % behoort toe aan het Franse BNP Paribas dat ook het 'goede' Fortis Bank luik kocht en waarbij de Belgische overheid dan weer hoofdaandeelhouder is van ditzelfde BNP Paribas met zo'n 11 % van de aandelen - of hoe de gehele financiële sector met elkaar verstrengeld zit, en het belangrijk is om geen grote spelers te laten 'vallen', zoniet zou er een domino effect gecreëerd worden en zou het financiële stelsel in zijn geheel plat komen te liggen), Ageas Insurance International en een minderheidsbelang in Royal Park Investments.

AG Insurance werd opgericht in 2009. In wezen is AG Insurance de opvolger van het in 2006 opgerichte Fortis Insurance Belgium, een toenmalige fusie van Fortis AG en Fortis Bank Verzekeringen. Dit zijn onderdelen van de Bad Bank Fortis groep die in 2008 implodeerde en waarvoor de Belgische Staat 4,7 MILJARD euro, de Nederlande Staat 4 MILJARD euro en de Luxemburgse Staat 2,5 MILJARD euro (belastingsgeld) ophoestten. De "probleemtakken" werden in de Fortis Holding gelaten, en werden ... AGEAS, ofte (in hoofdzaak) AG Insurance.

AGEAS = AG Insurance = Fortis = Fortis AG = Fortis Bank Verzekeringen = ... België is niet aan zijn proefstuk toe op het vlak van onwetende burgers te beroven van hun spaargeld. Met de Assubel stunt (lees hier) lieten ze zich al van hun beste kant zien. Net als justitie niet aan zijn proefstuk toe is om dergelijke corruptie op de lange baan te schuiven. Justitie had maar liefst 30 jaar tijd nodig om de 'kwade trouw' van Assubel (vandaag Allianz) te erkennen - lees hier. Zal het met Fortis/AG Insurance weer 30 jaar gaan duren ? De vele overnames en naamswijzigingen maken het voor de doorsnee burgers alleszins onmogelijk om nog te volgen wie wie is in verzekerings- en bankenland. Ook Ethias is virtueel failliet. Ethias is dan weer de nieuwe naam van de failliete overheidsverzekeraar OMOB. Er stond nog 100 euro op de rekening van OMOB om letselschadedossiers uit te betalen - en DUIZENDEN dossiers in de wachtrij sinds 10, 20 tot 30 jaar lang ...

AG INSURANCE = RECORDHOUDER BEDROGDOSSIERS

Bij Stop Misbruik Verzekeringen staat AG Insurance vooral bekend omwille van zijn 'marktleiderspositie' als trieste koploper qua aantal bedrogdossiers. AG Insurance beschikt hiervoor over een legertje 'koopbare gerechtsdeskundigen' (leer ze hier kennen) die vakkundig ingezet worden in een ingenieus bedacht corruptiemechanisme waar alle betrokken overheidsinstanties, tot universiteiten en justitie toe, in alle stilte aan meewerken. Ontdek de spelers en hun rol in de Gids Verzekeringsbedrog.

De premies van verzekerden incasseren, om vervolgens (zo goed als) geen schade te gaan vergoeden, is bijzonder lucratief. Ongevalsslachtoffers zieker laten worden, pijn laten leiden, in armoede laten belanden, loont !

AGEAS, AG EN DE CD&V

AGEAS, AG Insurance (maar ook andere verzekeringen) en de CD&V mogen terugblikken op een rijke gezamenlijke geschiedenis.

CD&V, voormalig 1ste minister, Yves Leterme : lees hier over de betrokkenheid van zijn kabinet bij Fortisgate en zijn 'oplossing' - hij 'kon het niet zien aankomen', aldus Fortisgate, en moest onterecht ontslag nemen. Yves Leterme bevestigde in 2016 dat hij op de hoogte was van het feit dat Fortis NIET over de nodige reserves beschikte om letselschadeslachtoffers te kunnen correct vergoeden

CD&V, voormalig Minister van Financiën (2013), huidig Minister van Justitie, voormalig Bestuurder van BNP Paribas Fortis (2011-2013), Koen Geens : lees hier over zijn aanpak van de medische corruptie in justitie en hier hoe hij zich aldus de Sp.a TEGEN parlementaire hoorzittingen kant

CD&V, huidig federaal vice-premier en als Minister voor Consumentenzaken ook bevoegd voor verzekeringen Kris Peeters : is 'overtuigd' van de goede wil van verzekeringsmaatschappijen en vindt het vooral niet nodig om slachtoffers te informeren over hun rechten. Zijn 'Opvolgingsbureau' is een flop, ook daar plantte hij verzekeringspionnen in, bevestigd door het Vlaams Patiëntenplatform. Hij toont zich ook bijzonder gemotiveerd om NOG meer verzekeringen in het leven te roepen, ja zelfs te verplichten. Zo wil hij NOG wat extra overheidsinkomsten door ook FIETSERS een verplichte verzekering op te leggen, ook aannemers nog wat meer onder financiële druk te zetten, zelfs uitgeperste mantelzorgers een zoveelste verzekering op te draaien - 'voor hun bestwil' uiteraard - ook Test-Aankoop stelt zich vragen

CD&V, voormalig Minister van Justitie en Senator, huidig voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie en voormalig Bestuurder bij Dexia (= copy paste Fortisgate) Tony Van Parys : beloofde 13 jaar geleden al parlementaire hoorzittingen over de medische corruptie in justitie, zweeg sindsdien de corruptie dood en weigerde tot op heden ieder diepgaand onderzoek naar een bedrogdossier. Jan Nolf schreef in 2013 al dat de HRJ het verlengstuk was van de politiek, allerminst onafhankelijk en beter kon opgedoekt worden.

CD&V, voormalig Minister van Justitie, huidig Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen : hij die 100 miljoen euro beloofde voor NAH slachtoffers, maar dat al even snel 'vergat', kreeg tijdens Fortisgate telefoon van Jan De Groof, echtgenoot van 1 van de 3 rechters in het Hof Van Beroep (en lid van de CD&V en kennis van Yves Leterme) die vertelde hoe zijn vrouw 'gekraakt' werd. Jo Vandeurzen besliste om 'zich niet te moeien' (lees hier). Was aldus Fortisgate toch ter goeder trouw. Maar moest hij niet onmiddellijk gereageerd hebben tegen de belangenvermenging die speelde ?

Ook buiten AGEAS en AG Insurance en Fortisgate is de CD&V rijkelijk vertegenwoordigd in verzekeringsland :

Deze CD&V kopstukken kregen bijvoorbeeld een postje als bestuurder bij Dexia (= copy paste Fortisgate) :

- Jean-Luc Dehaene

- Wivina Demeester

- Herman Van Rompuy

- Luc Martens

- Jef Gabriëls

- Tony Van Parys

- Stefan Declerck (die toch verdienstelijk een tuchtrechtbank voor corrupte gerechtsdeskundigen wilde oprichten, waar is dat wetsvoorstel blijven hangen ?)

- ...

Ook ARCO zal nog iedereen vers in het geheugen liggen. De zoveelste hold-up van de kleine spaarder door en met en onder toeziend oog van ... de overheid.

Los van het feit dat de CM ook haar best doet om de verzekeringscaroussel mee in stand te houden. Lees hier.

Is dan alleen de CD&V verantwoordelijk ? Nee, uiteraard niet.

Naast de CD&V houdt ook de N-VA het deksel stevig op de doofpot, met Minister van Financiën Van Overtveldt op kop : richt u tot de Ombudsdienst Verzekeringen want de Nationale Bank van België en het FSMA hebben 'beroepsgeheim' ...

De Open-VLD draagt haar steentje bij met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, die in alle talen zwijgt over de valse medische verslagen in medische expertises en de weigering van haar Orde der Artsen om deze corruptie te onderzoeken. Zij laat tevens na om het privacy probleem inzake elektronische patiëntendossiers op te lossen. Klein detail : mevrouw was ook Minister van Justitie in 2014 ... en bekend met de kwestie medische corruptie in justitie.

De Sp-a is perfect op de hoogte van het corruptiemechanisme, beloofde een nieuw wetsvoorstel van Ann Vanheste om dit aan banden te leggen, maar keerde 180 % haar kar - ook in 2016 herhaalde zich hetzelfde scenario, dit keer met Sp-a voorzitter John Crombez.

HET BUSINESS PLAN VAN AGEAS I.S.M. DE BELGISCHE STAAT

1. onze partners (= lees de Belgische Staat & co) verzinnen en verplichten steeds meer verzekeringen waardoor we zeker zijn van vaste inkomsten

2. we verhogen de premies steeds meer en maken verzekeringen steeds duurder waardoor we zeker zijn van groeiende inkomsten

3. risicogroepen sluiten we uit of laten we NOG meer betalen, tot het tiendubbele toe ; risicogroepen zijn of ziek of onbemiddeld, in beide gevallen kunnen ze hier toch niets tegen doen - komt er toch kritiek, dan installeren we onze mannetjes in allerhande commissies en toezichtsorganen zodat er nooit een onderzoek komt naar onze wanpraktijken

4. we betalen steeds minder en minder schadevergoedingen, tot NIETS, uit - onder toeziend oog van justitie en met de steun van de HRJ want ook daar zorgt de Belgische Staat er voor dat iedereen mooi in de pas loopt en dat ieder onderzoek geweigerd wordt

5. we weigeren steeds meer ongevallen te erkennen ; wat kunnen die zieke of invalide mensen daar tegen beginnen, al zeker als de Belgische Staat ze maar net genoeg leefloon geeft om te overleven (of zelfs dat nog niet)

6. we gebruiken steeds meer andere tools zoals e-health die onze regeringsvrienden voor ons ter beschikking stellen, zodat we de dag van het ongeval al weten wat we tegen slachtoffers kunnen (mis)gebruiken

7. we investeren in risicovolle beleggingen (de roekeloze overname van ABN Amro door Fortis is er het levende bewijs van), onze overheidsvrienden beschikken toch over miljarden belastingsgeld dat zij 'als een goede huisvader' in ons kunnen investeren om ons te "redden"

Wij zijn AGEAS, de kip met de gouden eieren voor de Staatskas en voor de grote aandeelhouders zoals Maurice Lippens en zijn achterban, die als bij wonder net op tijd hun Fortis aandelen verkochten.

De kleine aandeelhouders ? Die lappen we keer op keer dezelfde toer zoals AG - Fortis gedaan heeft met Assubel (lees hier).

VRAAG AAN AGEAS :

WAAR KOMT DIE 1,2 MILJARD EURO EN DAT EXTRA POTJE VAN 62 MILJOEN EURO VOOR 'ONWILLIGE AANDEELHOUDERS' VANDAAN ?

Als een (kleine) verzekering geen schade meer kan vergoeden, zoals hier het geval was, dan moet zij in vereffening gaan.

AG Insurance kan ook de schade van haar slachtoffers niet meer vergoeden.

Met al die uitstekende wetten, deontologische codes, toezichtsorganismes die bestaan in België, én al die 'overtuigde' politici dat er geen vuiltje aan de lucht is, zou ze dat in principe moeten doen - toch ?

Maar AG Insurance betaalt geen blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid.

Alleen tijdelijke (afin ... als ze niet te lang duurt tenminste).

Als het zoals onze politici in koor beweren,

zeker geen kwestie is van "niet willen",

dan schiet er maar 1 piste meer over.

Dat AG Insurance geen schadevergoedingen KAN betalen.

En dan mag de Belgische Staat haar verantwoordelijkheid opnemen.

Als ze 4,7 miljard euro kan missen om een bank te redden,

kan ze ook enkele miljarden missen om duizenden mensenlevens te redden ?

Peter Bergkotte.

Gerda Ryckewaert.

Alain Heyrman.

Anke Santens.

Martine Schoup.

...

WAAR IS HUN SCHADEVERGOEDING ?

WAAR ZIJN DE RESERVES NAARTOE

DIE IN HUN AG DOSSIER JAREN GELEDEN AL, BELASTINGSVRIJ AAN DE KANT GEZET WERDEN ?

WELKE MINISTER BEVESTIGT ZWART OP WIT EN BEWIJST DAT DE DADING VAN 1,2 MILJARD EURO DIE AGEAS VOORZIET TE BETALEN,

NIET AFKOMSTIG IS VAN DE RESERVES VOOR ONGEVALSSLACHTOFFERS

DIE NOOIT UITBETAALD WERDEN ?

WELKE MINISTER SCHEPT DUIDELIJKHEID OVER HET AANTAL

1. AFGEWEZEN EN GEWEIGERDE

2. 'HANGENDE', NIET UITBETAALDE

DOSSIERS VAN DE VOORBIJE 30 JAAR ?

En waarom moet AG Insurance = Bad Bank Fortis Holding niet in vereffening gaan als zij slachtoffers niet kan vergoeden ?

Waarom mag AG Insurance premies blijven innen, voor door de Belgische Staat verplichte verzekeringen

ZONDER

enige garantie voor de verzekerden op integrale schadevergoeding na ongeval ?

Fortis-schikking duwt Ageas in het rood

10/08/2016 om 08:05 door Wim Lecluyse | Bron: DS/BELGA

Verzekeraar Ageas is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken. Dat is echter te wijten aan de schikking dit met gedupeerde Fortis-beleggers is getroffen. De kernactiviteiten zijn wel duidelijk gegroeid.

Ageas heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies geboekt van 67 miljoen euro, waar tijdens dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 469 miljoen euro gerealiseerd werd. De schikking die de verzekeraar trof met gedupeerde Fortis-beleggers, woog voor 889 miljoen euro op het nettoresultaat. Als opvolger van Fortis stelde Ageas voor om een vergoeding uit te betalen aan beleggers, om zo een einde te maken aan de rechtszaken over de ondergang van de bank.

‘Sinds de oorspronkelijke aankondiging heeft de schikking verdere steun van andere partijen gekregen’, zegt ceo Bart De Smet in een toelichting. ‘Dit is een positieve ontwikkeling in het proces om een bindendverklaring die we midden 2017 hopen te ontvangen van het gerechtshof in Amsterdam, te verkrijgen.’

Verzekeringen

Ageas zag de nettowinst verzekeringen tijdens de eerste jaarhelft met 21 procent toenemen tot 608 miljoen euro. De verkoop van de entiteit in Hongkong leverde een meerwaarde op van 404 miljoen euro.

Het premie-inkomen van de groep steeg in het eerste semester met 10 procent naar 18,3 miljard euro. Het premie-inkomen Leven nam met 13 procent toe naar 15 miljard euro, en Niet-Leven met 1 procent naar 3,3 miljard euro.

De Aziatische en Belgische levensverzekeringsactiviteiten waren volgens de CEO in de eerst helft van 2016 de belangrijkste groeifactoren voor het premie-inkomen. ‘Het resultaat over de eerste helft van dit jaar, waarin de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van onze entiteiten in Hongkong zijn opgenomen, was het beste resultaat ooit voor Ageas.’

Inkoop aandelen

In de marge van de presentatie van de resultaten kondigde Ageas aan om voor 250 miljoen euro eigen aandelen te gaan inkopen. De bedoeling is deze te ‘vernietigen’. Dat betekent dat ze worden geschrapt, waardoor de totale waarde van het bedrijf onder minder aandelen verdeeld is. Dat verhoogt in de praktijk de beurskoers van het aandeel.

Door de lage rente is het aandeel Ageas de voorbije maanden onder druk komen te staan. Dit jaar verloor het al een kwart van zijn waarde.

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page