GDPR : als jij vraagt om jouw medisch dossier te wissen uit KWS, Cozo of Nexuzhealth, dan moeten het ziekenhuis of de overheid dit doen (in de praktijk wordt dit GEWEIGERD)

January 24, 2020

Kan ik een onderneming of organisatie vragen om mijn persoons-gegevens te wissen?

OP DEZE PAGINA

  • Antwoord

  • Voorbeelden

  • Verwijzingen

 

 

Antwoord

 

Ja, u kunt vragen dat uw persoonsgegevens worden gewist, bijvoorbeeld wanneer de gegevens die de onderneming over u bezit niet langer nodig zijn of als uw gegevens op onwettige wijze zijn gebruikt.

 

Persoonsgegevens die zijn verstrekt toen u een kind was, kunnen op elk moment worden gewist.

Dit recht is ook online van toepassing en wordt vaak het „recht om te worden vergeten” genoemd. In bepaalde omstandigheden kunt u ondernemingen vragen om persoonsgegevens welke die ondernemingen online beschikbaar hebben gemaakt, te wissen. Die ondernemingen zijn ook verplicht om een redelijke inspanning te leveren om andere bedrijven (verwerkingsverantwoordelijken) die de persoonsgegevens verwerken, erover te informeren dat de betrokken persoon heeft verzocht om links naar, of kopieën van die persoonsgegevens, te wissen.

 

Bedenk daarbij wel dat dit recht geen absoluut karakter heeft, wat inhoudt dat andere rechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en wetenschappelijk onderzoek, ook gewaarborgd zijn.

 

Verwijzingen

  • Artikelen 12, 17 en 23; overwegingen 65 en 66 van de AVG

  • Richtsnoeren van de Groep gegevensbescherming artikel 29 over de tenuitvoerlegging van het arrest van het Hof van Justitie over „Google Spain SL en Google Inc. tegen Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) en Mario Costeja González” C -131/1211 (WP 225)

 

1 Een samenvatting van het arrest is gepubliceerd in PB C 212, 7.7.2014, blz. 4.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tips : wat te doen na een ongeval ?

February 8, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now