Eerste reacties lezers HLN op onderzoek De Morgen naar inbraken in medische dossiers

DOMINIEK COTTENS

Vorig jaar ook meegemaakt. Een arts die de klachtencommissie voorzit voor discussie tussen arts en patiënt kon zonder mijn toestemming alles raadplegen, terwijl het enkel voor de behandelende arts mag. Dus niet.

9 uur geleden

  • Emi De graeve

privacy is een ijdel woord maar bestaat blijkbaar niet meer voor gewone, brave mensen. Het zijn alleen de schurken die onder de radar weten te lopen.

17 uur geleden

  • Jef Vanderpol

Normaal komt de GDPR hier kijken. Alle bewegingen van het dossier, inzage enz moet gelogd worden. Op die manier kan je kijken of er op bepaalde data het dossier geraadpleegd werd zonder een geldige reden. Een overtreding vastgesteld, een boete die zo hoog is dat je als dokter de eerste paar jaar voor niets moet werken, als bedrijf ff uw winst gehalveerd ziet.

17 uur geleden

  • Johnny L Verhoeven

GDPR boetes zijn nochtans niet mis!

18 uur geleden

  • Marc Van Looy

Het is zelfs al sterk dat de dossiers niet beschermd zijn tegen aanpassen van deze!

18 uur geleden

  • Michel Jacobs

OOO, ik zou dat FANTASTISCH vinden en mijn advocaat natuurlijk ook. Bovendien voldoen verzekeringsartsen aan het allereerste criterium bij schadeclaims: kies alleen tegenstanders die solvabel zijn en blijven.Wat dat betreft heeft de gemiddelde Belg met z'n 'tegen grote bedrijven kan je niks beginnen', compleet ongelijk.In het Belgisch juridisch systeem ben je juist beter af met solide instellingen en bedrijven als tegenstander. Lang duurt het toch en de rest kan op het einde niet betalen.

18 uur geleden

  • Jean Van den Bosch

GMD is wel een knap initiatief, vooral als je medische gegevens nu wereldwijd bekent zijn. Omdat het reeds verscheidene malen "gehackt" is.

18 uur geleden

  • Pierre De Bie

En de Block deed alsof haar neus bloede want ze doen alles bij die gangsterpartij van haar (OVLD) om maar stemmen te halen.

20 uur geleden

  • guido vermeyen

En de privacy wordt met voeten getreden...maar artsen mogen alles, zonder vragen, in jouw dossier neuzen....geen mens die daar aanstoot aan neemt, omdat het niet geweten is door de gedupeerden. Benieuwd wat de Block gaat doen, zo laten of maatregelen...zelf heb je een code nodig om in je dossier te duiken....

20 uur geleden

  • Gerd Peeters

Die hebben daar geen affaire mee, dat is privé.

#EPDprivacymedischedossiers

Featured Posts
Recent Posts