30 jaar verkrachtingen van kinderen door Franse chirurg

September 13, 2019

Franse chirurg (68) hield in dagboeken bij hoe hij meer dan 200 kinderen verkrachtte: pedofilieschandaal neemt enorme proporties aan

Vandaag om 11:10

 

 

Foto: Photo News

 

Frankrijk is in de ban van wat kan uitdraaien op het grootste pedofilieschandaal in de geschiedenis van het land. Een chirurg van 68 jaar, die in de cel zijn proces afwacht voor de verkrachting van vier minderjarigen, wordt ervan verdacht nog veel meer slachtoffers te hebben gemaakt. In dagboeken komen de namen van nog eens 200 kinderen voor. De vraag is nu of het allemaal echt gebeurd is of het om gore fantasieën gaat.

 

Joël Le Scouarnec heet hij, de 68-jarige chirurg uit het Franse Jonzac die al meer dan twee jaar in de gevangenis zit. De man wordt ervan verdacht vier minderjarigen te hebben aangerand tussen 2008 en 2017, toen hij aan de slag was in het lokale ziekenhuis. In die zaak moet hij binnen dit en enkele maanden voor het hof van assisen verschijnen, maar het zou kunnen dat de akte van beschuldiging in die tijd nog stevig aangedikt wordt.

 

Dat komt door de dagboeken van de man die gevonden zijn. Die hield Le Scouarnec bij sinds de jaren 90 en schetsen in schokkende details hoe hij zich gedurende drie decennia vergrepen zou hebben aan meer dan 200 kinderen in het oosten en het centrum van Frankrijk.

 

 

Amper twee jaar oud

Dat de chirurg tegen de lamp liep, hebben de slachtoffers te danken aan het zesjarige buurmeisje van Le Scouarnec. Toen ze in de lente terugkeerde van een wandeling met haar vader, liep ze snel naar binnen toen ze haar buurman zag. “Hij heeft me zijn penis getoond”, zei ze tegen haar vader, “aan het hek tussen onze tuin en de zijne.”

 

Toen de politie ter plaatse kwam, werd Le Scouarnec meteen meegenomen en opgesloten. Er was namelijk een voorgeschiedenis: in 2005 was hij al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf omdat hij kinderporno had bekeken en verspreid. Uit het onderzoek van de speurders na de getuigenis van het buurmeisje bleek dat ze door de man aangerand was, voor de ogen van haar tweejarig broertje. Het bleek niet het enige feit: het openbaar ministerie brengt Le Scouarnec dit jaar nog voor het hof van assisen voor de verkrachting van drie andere minderjarigen, onder wie twee nichtjes van het meisje.

 

De chirurg ontkent dat er penetratie was, aldus zijn advocaat, maar de advocaat van de verdediging is overtuigd van de schuld van Le Scouarnec. “Hij is een seksueel roofdier met een bovengemiddelde intelligentie”, zegt Francesca Satta, die een van de slachtoffers verdedigt.

 

 

Expliciete omschrijving

Tijdens huiszoekingen ontdekten de agenten een grote lading pruiken, seksspeeltjes en naaktfoto’s, net als poppen die hij onder het parket had verstopt. Maar het potentieel meest bezwarende zijn de dagboeken, waarin de chirurg bijna dertig jaar lang erg expliciet beschreef wat hij met meer dan 200 minderjarigen gedaan zou hebben.

 

De vraag waarop nu een antwoord wordt gezocht, is of de beschreven aanrandingen echt gebeurd zijn of niet meer zijn dan fantasieën van de chirurg. Zo werd een mogelijk slachtoffer, in 2004 op 14-jarige leeftijd geopereerd door de man, ervan op de hoogte gebracht dat zijn naam voorkomt in de dagboeken. “Ik begreep het eerst niet, maar daarna was ik geschokt, gedegouteerd en heel erg kwaad.”

 

Hij heeft een klacht ingediend tegen de chirurg en is verre van de enige. Volgens Franse media zijn vermeende slachtoffers zich via sociale media aan het verenigen om de man definitief van zijn voetstuk te doen vallen. “Alle personen die voorkomen in het dagboek bestaan, heeft een agent mij verteld”, zegt een van de slachtoffers, die anoniem wenst te blijven. “En volgens de politie gaat het om 250 mensen.”

 

 

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190822_04570685?hkey=&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=lunchnieuwsbrief&adh_i=90b835a6a966fe6902e9c75302a08688&imai=8694871b-9ac4-46ac-ac86-20903e4b7797&m_bt=5274506781038

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tips : wat te doen na een ongeval ?

February 8, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now