Verzekeringsmaatschappijen volgen zelfs het advies van hun eigen verzekeringsartsen niet
Het is een publiek geheim dat verzekeringsartsen systematisch letsels en chronische ziektes afwijzen of tot het strikte minimum herleiden.
De regel bij verzekeringen Gewaarborgd Inkomen bijvoorbeeld is : geef maximum de helft, bij voorkeur zelfs maar 1/3 van de reële schade.
Zo krijgt iemand die 100 % arbeidsongeschikt is, maximaal 50 % toegekend.
Iemand die 50 % arbeidsongeschikt is, zal maximaal 24 % toegekend krijgen : jammer, nét niet genoeg om tussenkomst te kunnen bekomen.
Maar zelfs dat minimale is de verzekeraars nog te veel. Zij wijzen maw dossiers af, zonder enige medische grond of motivatie. Hun stelling luidt : "onze verzekeringsarts geeft enkel een advies, wij zijn niet verplicht om dat te volgen, wij nemen de eindbeslissing".
Met andere woorden : letselschadedossiers en dossiers gewaarborgd inkomen worden niet via OBSI begroot, worden niet door verzekeringsartsen begroot, maar worden enkel en alleen op basis van willekeur en kostenbesparing begroot.
In die zin kan je dus in principe het onderzoek van de verzekeringsarts weigeren : die geeft toch enkel maar een "advies" dat "niet bindend" is voor een verzekeringsmaatschappij ...