AG Insurance (= AGEAS) moet Fortis gedupeerden betalen, medische corruptie bereikt ongeziene pieken

August 2, 2019

Fortis-gedupeerden krijgen elk wellicht minder geld omdat ze met te veel zijn

19/06/2019 om 03:00

 

 

Foto: Photo News

 

Ageas wordt overspoeld met schadeclaims van Fortis-beleggers. Daardoor dreigt niet alleen vertraging. Sommigen moeten er rekening mee houden dat ze minder geld teruggestort krijgen dan verwacht.

 

De stroom schadeclaims is een gevolg van de minnelijke schikking die de verzekeraar Ageas afsloot met vijf grote belangenverenigingen van Fortis-gedupeerden in België en Nederland. Ageas is de wettelijke opvolger van de bank-verzekeraar Fortis, die eind 2008 in volle financieel-economische crisis in elkaar stortte.

 

Na jarenlange onderhandelingen toonde Ageas zich bereid om een groot deel van de Fortis-beleggers in totaal maximaal 1,3 miljard euro te betalen om ‘zonder erkenning van fout’ een streep te trekken onder het pijnlijke Fortis-verleden. Alleen blijken dat er vandaag veel meer dan verwacht.

 

 

270.000 claims

 

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 schadeclaims binnen, terwijl de Belgische verzekeraar vooraf rekende op hoogstens 200.000, meldt Het Financieele Dagblad. En hoewel daar ongetwijfeld een aantal ‘dubbels’ tussenzitten, kan dat aantal volgens woordvoerder Michaël Vandenbergen nog verder oplopen. Gedupeerde Fortis-beleggers hebben nog tot 28 juli tijd voor het indienen van een claim.

 

Door de populariteit van de schikking moeten sommige Fortis-beleggers er bovendien rekening mee houden dat ze bij de eindafrekening minder geld krijgen. Een vorige week gepubliceerde uitspraak van de onafhankelijke geschillencommissie voor de Fortis-schikking vergroot namelijk de kans op verwatering, meldt de Nederlandse zakenkrant.

 

 

Partnerrekening

 

De commissie oordeelde dat meer beleggers dan gedacht een bonusvergoeding per aandeel moeten krijgen. Het gaat om ­beleggers met een partnerrekening. De commissie vindt dat beide partners recht hebben op de compensatie van 50 eurocent per aandeel, met een maximum van 950 euro. Hoeveel beleggers daar recht op hebben, is onduidelijk.

 

De woordvoerder van Ageas benadrukt dat de uitbetaling van de schikking in twee schijven gebeurt: een deel van de gedupeerden die vorig jaar tijdig hun claim indienden, ontving vast 70 procent. De resterende 30 procent – of wat daar voor sommige Fortis-beleggers van overblijft – zal worden uitgekeerd als alle claims zijn ingediend en verrekend. Dat gebeurt wellicht niet voor eind dit jaar.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tips : wat te doen na een ongeval ?

February 8, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now