Rechtszaken tegen overheid enige manier om rechten af te dwingen

June 5, 2019

Vzw Opvang Tekort: 'Zeker nog nieuwe rechtszaken'

24 mei 2014, 0:00

In de toekomst komen er zeker nog rechtszaken tegen de Vlaamse overheid om de opvang van personen met een handicap af te dwingen. Dat zegt Marc Van Gestel van de vzw Opvang Tekort. "Er is momenteel geen stormloop met nieuwe zaken, maar er zijn wel verschillende dossiers die we van nabij bekijken."

De rechtbank in Dendermonde besliste deze week dat de Vlaamse overheid ervoor moet zorgen dat een alleenstaande vrouw met een mentale handicap opvang krijgt in een zorginstelling. De 64-jarige vrouw woonde bij haar zus, maar die is recent overleden. De rechter besliste dat het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap moet zorgen voor opvang. Gebeurt dat niet, dan riskeert het een dwangsom van 500 euro per dag.

"De beslissing van de rechter zal zeker andere mensen over de streep trekken om een zaak te starten", zegt Van Gestel. "In principe hopen we dat we deze procedure niet te veel moeten gebruiken. Maar laat er geen misverstand over bestaan: als we mensen over de vloer krijgen die in een gelijkaardige situatie zitten, zullen we dezelfde stappen ondernemen. Mensen met een terechte zorgvraag moeten geholpen worden."

 

 

 

https://www.demorgen.be/nieuws/vzw-opvang-tekort-zeker-nog-nieuwe-rechtszaken~b278ab3d/

 

http://www.tekort.be/opvang/index.htm

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tips : wat te doen na een ongeval ?

February 8, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now