Je betaalt hoge sociale bijdragen én hoge hospitalisatieverzekeringen en je zal NOG MEER moeten beta
Wat wordt ons met de paplepel ingegoten ? De THEORIE :
Een groot deel van jouw loon krijg je nooit te zien. Dat dient voor de "sociale zekerheid". Die "sociale zekerheid" betekent (in theorie) toegang tot een kwalitatieve zorg en recht op een inkomensvervangende uitkering in geval van ziekte of invaliditeit of chronische aandoening edm..
Je moet maw een groot deel van jouw loon afstaan als het goed met je gaat (en je kan werken), om een menswaardig leven te kunnen leiden op kosten van de overheid als het niet goed met je gaat (en je niet kan werken).
Wat toont de praktijk ? De REALITEIT :
Wie langdurig ziek of invalide wordt, kan vaststellen dat je GEEN MENSWAARDIG LEVEN kan leiden met een "inkomensvervangende" uitkering. De uitkering die je krijgt, ligt vaak vele malen lager dan je loon. Je loon wordt dus NIET vervangen. Evenmin kan je met de uitkeringen de nodige behandelingen betalen. Derdenhulp betalen is al helemaal onmogelijk.
Wie invalide wordt, kan terecht bij het "sociaal vangnet". Maar in de praktijk bestaat dit uit WACHTLIJSTEN en voorwaarden die er op gericht zijn om bepaalde groepen van mensen in de kou te laten staan : wie een psychische aandoening heeft, hersentrauma, CVS, of andere "onzichtbare" handicap, kan vaak nergens terecht. Wie zwaar gehandicapt is, komt op een wachtlijst terecht.
De FOD betaalt slechts 800 euro per maand. Dit "leefloon" dekt niet eens de kosten om een woning te huren, laat staan dat je er "menswaardig" van kan leven. Het legt sterk ONDER de armoedegrens.
Wat is het plan van onze overheid ?
Er zullen steeds MINDER zaken terugbetaald worden vanuit de "sociale zekerheid". Tanden, brillen, hospitalisaties zijn nog maar het begin.
In alle stilte en stap voor stap schakelt de overheid over naar het Amerikaans systeem : mensen moeten hun eigen ziekteverzekering betalen en moeten zelf instaan voor hun medische kosten.
Je zou denken dat dit hand in hand zou gaan met een VERMINDERING van de sociale bijdragen, maar niets is minder waar. Iedereen moet even hoge sociale bijdragen blijven betalen, alhoewel er minder voordelen tegenover staan.
Nu heet het nog een "aanvullende" ziekteverzekering maar op termijn moet dit de sociale zekerheid gaan vervangen, beetje per beetje.
De burgers moeten maw 2x betalen : én aan de overheid, én aan de "hospitalisatieverzekeringen".
Die worden ieder jaar duurder.
Op iedere verzekering neemt de overheid bovendien haar procentje : kijk na hoeveel taxen er op uw verzekering geheven worden.
Overheid en verzekeringssector zijn 2 handen op 1 buik. Het verklaart mee waarom verzekeraars ongecontroleerd mogen frauderen.
Wat de overheid u niet vertelt, is dat 1/4 van het sociale zekerheidsbudget naar de farma sector gaat.
U betaalt dus geen sociale zekerheidsbijdragen voor uw veiligheid of bescherming. U financiert wel de verzekeringssector en de farma industrie. Verplicht door de overheid.
Weg vrij voor duurdere hospitalisatieverzekering
BRUSSEL 09/08 - Verzekeraars en ziekenfondsen mogen de premies voor individuele hospitalisatieverzekeringen, ambulante kosten (medische kosten waarvoor geen hospitalisatie nodig is, zoals medicatie of kine) en tandzorg optrekken zodat ze aangepast zijn aan de stijgende kosten in de gezondheidszorg. Dat gebeurt op basis van de medische index die vorige maand werd gepubliceerd, schrijft De Tijd vandaag. Het gaat om maximale prijsstijgingen.
De premies voor een verzekering die een ziekenhuisopname in een eenpersoonskamer dekt, mogen met gemiddeld 1,4 procent stijgen tegenover vorig jaar. Het exacte percentage hangt van de leeftijd af. Sterkere prijsstijgingen mogen worden doorgevoerd voor de waarborgen ambulante zorgen en tandzorg. Die mogen gemiddeld met respectievelijk 11,5 en 15,7 procent stijgen. Het is aan de verzekeraars of ziekenfondsen om te beslissen of ze de toegelaten tariefverhogingen doorvoeren.
De ziekenfondsen Partena en Christelijke Mutualiteit (CM) hebben nog geen beslissing genomen. Verzekeraar DKV werd vorig jaar door de Nationale Bank, die toeziet op de sector, verplicht zijn tarieven op te trekken, omdat de geïnde premies de kosten niet langer dekten. Vanaf 1 september 2018 verhoogt DKV zijn tarieven.
Bron : MediQuality