top of page

Patient bij Sint-Jozefskliniek ? Weldra ligt je medisch dossier te grabbel voor verzekeringsartsen

De Sint-Jozefskliniek in Izegem is tot nu toe een onbeschreven blad. We kregen tot dusver geen meldingen van verzekeringsartsen die in dat ziekenhuis twijfelachtige verslagen opstellen of medische dossiers doorspelen aan verzekeringsartsen.

Goede punten dus voor Izegem.

Daar komt binnenkort verandering in. Door aan te sluiten op KWS van nexuzhealth, krijgen ALLE artsen (dus ook de verzekeringsartsen) die KWS gebruiken, toegang tot alle elektronische patiëntendossiers (EPD's) van alle Izegemse patiënten.

14.500 spoedgevallen betekent dat de verzekeraars sneller zullen weten wat er met deze 14.500 patiënten aan de hand is dan zijzelf.

Meer weten over KWS en nexuzhealth ? Google de volgende trefwoorden : KWS, nexuzhealth, logins opvragen, medisch dossier, privacy e-health om onze artikels terug te vinden

of lees o.m. deze :

Een uitgebreid dossier is op komst.

VRAAG STEEDS ALLE LOGINS OP IN ALLE ZIEKENHUIZEN DIE U SINDS UW ONGEVAL, MEDISCHE FOUT, CHRONISCHE ZIEKTE BEZOCHT. Deze logins kan u gratis en binnen de 15 dagen bekomen. Zo kan u nagaan of verzekeringsartsen toegang genomen hebben tot uw medisch dossier. Dit zijn standaard praktijken in letselschade dossiers met blijvende invaliditeit.

Sint-Jozefskliniek in Izegem kiest voor EPD van nexuzhealth

LEUVEN 16/07 - De Sint-Jozefskliniek in Izegem gaat binnenkort aan de slag met het elektronisch patiëntendossier (EPD) van nexuzhealth. De keuze voor het Klinisch Werkstation, het EPD van nexuzhealth, ligt perfect in lijn met het innovatieve pad dat het ziekenhuis wil bewandelen. Door de samenwerking sluit de Sint-Jozefskliniek zich aan bij het nexuzhealth-netwerk, dat nu reeds de helft van de Vlaamse ziekenhuizen omvat. De implementatie van het softwaresysteem gaat in september 2018 van start.

De Sint-Jozefskliniek richt zich voornamelijk op patiënten uit de regio. Het Izegemse ziekenhuis telt 600 personeelsleden en 66 artsen en staat jaarlijks in voor zo'n 555 geboortes, 8.700 hospitalisatie- en 14.500 spoedopnames. "Ons ziekenhuis stelt de patiënt zo centraal mogelijk en focust op zorgkwaliteit, zorgbeleving, patiëntveiligheid en patiëntgerichtheid. Het EPD geeft ons meer opties om dat nog te verbeteren", verklaart David Struyve, chirurg en lid van de IT-commissie.

Digitalisatie als sleutel

Concreet steunt de keuze voor het EPD van nexuzhealth op drie pijlers. Met het EPD van nexuzhealth gaat de Sint-Jozefskliniek in de eerste plaats voor het platform dat het best afgestemd is op haar behoeften. David Struyve bevestigt: "Het EPD laat ons toe om zowel het medisch als verpleegkundig dossier én het medicatiebeheer volledig te digitaliseren. En dat allemaal in eenzelfde structuur. Op die manier wordt alle relevante patiëntinformatie vlot beschikbaar binnen het ziekenhuis."

Eenvoudigere gegevensuitwisseling binnen nexuzhealth-netwerk

Daarnaast speelt het gebruik van het EPD een belangrijke rol in de verbetering van de zorgkwaliteit en de onderlinge samenwerking met andere ziekenhuizen. "De keuze voor nexuzhealth zorgt voor de nodige compatibiliteit met onze belangrijkste partner AZ Groeninge. Omdat alle informatie nu in hetzelfde medisch dossier opgeslagen wordt, kunnen we zaken als patiëntengegevens en onderzoeksresultaten eenvoudig met elkaar delen. Het EPD geeft ons bovendien de mogelijkheid om uniforme structuren uit te bouwen over de beide ziekenhuizen heen", aldus dokter Struyve.

Samenwerking als cruciale succesfactor

De zorg van de toekomst betekent netwerkzorg. Gertie Delande, CEO van nexuzhealth: "De zorg van de toekomst zal gekenmerkt worden door verschillende netwerken die samenwerken rond de zorgvrager. Het KWS past volledig in deze toekomstvisie en ondersteunt optimaal de samenwerking tussen netwerkziekenhuizen, tussen ziekenhuizen en de eHealth diensten, tussen ziekenhuizen en de eerste lijn, … We kijken er alvast naar uit om ook de Sint-Jozefskliniek hierin te begeleiden."

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page