CD&V wil minstens 11,6 miljoen euro extra verzekeringspremies (en enkele miljoenen euro's ta
Niet toevallig komt 1 week na het wetsvoorstel van Egbert Lachaert om boetes voor verzekeringen in te voeren, het bericht dat 29.000 wagens onverzekerd zouden rondrijden.
Het parlement is nog steeds op "vakantie", deze cijfers opvragen kon wel.
Niet toevallig werden de cijfers opgevraagd door een CD&V kamerlid.
De CD&V is de grootste promotor en steunpilaar van de verzekeringssector.
Een snelle rekensom leert dat 29.000 wagens aan gemiddeld gerekend 400 euro per verzekering de verzekeringssector maar liefst 11,6 miljoen euro aan premies zou opbrengen.
Dat ook de Staatskas er grote baat bij heeft, wordt door de CD&V handig verzwegen. Kijk zelf op uw premieberekening welk bedrag aan taxen er naar de Staat vloeit.
Of je bij een ongeval verzekerd bent of niet, 1 ding is zeker : ongevalsslachtoffers krijgen peanuts. Het gros van de dossiers wordt afgesloten met slechts enkele duizenden euro's schadevergoeding, vaak voor een levenslange invaliditeit en arbeidsongeschiktheid.
Wagenschade wordt aan de herstellers vergoed, die uitgezogen worden en gedwongen worden om aan een minimumloon schade te herstellen.
Bij perte totale krijgt u nooit de reële verlieswaarde van uw wagen.
Welk nut heeft het dan uiteindelijk nog om een autoverzekering af te sluiten ?
De enige die er baat bij lijken te hebben, zijn de aandeelhouders van de verzekeringen, de verzekeringsartsen en de verzekeringsadvocaten. Deze laatste verdienen TIENDUIZENDEN euro's per ongeval met blijvende letselschade. Er wordt meer aan verzekeringsartsen betaald dan aan de slachtoffers.
Het is vreemd dat er geen cijfers opgevraagd worden, over hoeveel MILJARD euro's het kost aan de sociale zekerheid, om alle behandelingen en invaliditeitsvergoedingen te betalen die de verzekeringen middels hun valse verslagen weigeren ten laste te nemen.
Verzekeringsorganisaties zijn criminele organisaties geworden. Wie een verzekeringspremie betaalt, houdt hun criminele werking eigenlijk in stand. We worden collectief verplicht om te betalen voor garanties die NIET verstrekt worden. Met dank aan de CD&V.
Bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170829_03041569
80 inbreuken per dag wegens onverzekerd rijden
Gisteren om 21:03 | Bron: BELGA
Tweet
Delen
MailPrint
Foto: peter vervaet
Er zijn vorig jaar 29.233 inbreuken vastgesteld wegens onverzekerd rijden. Dat zijn er 80 per dag. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Minister Koen Geens (Justitie) en Bellot (Mobiliteit) zijn van plan onverzekerd rijden in de toekomst strenger aan te pakken.
Wie met een gemotoriseerd voertuig op de baan gaat, moet verzekerd zijn. Sommige bestuurders lappen die verplichting aan hun laars of vergeten hun verzekering te vernieuwen.
In 2016 zijn er 29.233 mensen betrapt op onverzekerd rijden. Dat zijn er minder dan de 31.426 gevallen in 2014 en de 29.743 inbreuken in 2015. 'Maar 80 inbreuken per dag is nog altijd veel te hoog', zegt CD&V Kamerlid Veli Yüksel.
'De meeste overtredingen worden begaan door de leeftijdscategorie 25-34-jarigen, maar vaak rijden ook -18-jarigen zonder verzekering', aldus Yüksel.
Onverzekerd rijden kan zware financiële gevolgen hebben voor de aansprakelijke bestuurder. 'Bovendien jagen ze de premie de hoogte in van degenen die wel verzekerd zijn', zegt Yüksel. Wanneer een onverzekerde bestuurder een ongeval veroorzaakt, komt het Gemeenschappelijk Waarborgfonds tussen. Dat fonds keert een vergoeding uit aan de slachtoffers. Nadien probeert het fonds het geld terug te vorderen. Vorig jaar keerde het Gemeenschappelijk Waarborgfonds 14,9 miljoen euro aan vergoedingen uit. In 2014 was dat nog bijna 17 miljoen euro.
Op onverzekerd rijden staan ook zware straffen, gaande van een geldboete tot een rijverbod en in sommige gevallen zelfs een gevangenisstraf. Volgens Yüksel zal het rijden zonder verzekering in het najaar harder worden aangepakt.
Ministers van Justitie en Mobiliteit, Koen Geens en François Bellot, werken aan een wetsontwerp waarbij niet-verzekering toegevoegd zal worden aan de bestaande recidiveregeling. Bestuurders die in een periode van 3 jaar 2 zware verkeerovertredingen begaan, krijgen een rijverbod van ten minste 3 maanden en moeten hun rijexamens opnieuw afleggen.