Kris Peeters draait rond de pot en becommentarieert enkel "levensverzekeringen" - CD&V
Terwijl iedereen perfect weet waarover de discussie in wezen gaat - het verzekeringsbedrog, het bewust weigeren om letselschade correct te vergoeden, het opzettelijk afwijzen en minimaliseren van letselschade - zoekt Kris Peeters om de aandacht af te leiden van de KERN van het probleem.
Hij verliest iedere geloofwaardigheid door te stellen dat de bestaande wetgeving toereikend is, en dat mensen eerst 'meer bekend' moeten worden met die wetgeving - die in de praktijk DODE LETTER blijft nu rechters de WAM wetgeving NIET toepassen en stellen dat "eerst de expertise moet afgewacht worden". Bovendien kost een procedure om schadevergoeding te vragen op basis van WAM wetgeving handenvol geld, en rechtsbijstandverzekeringen komen hier NIET in tussen. Wie maw geen geld heeft, KAN zijn schadevergoeding niet opeisen !
Daarnaast draait Kris Peeters rond de pot door over "papierwerk" te beginnen.
LAAT DE BOODSCHAP VAN DE (ARCO) CD&V VOOR IEDEREEN DUIDELIJK ZIJN : "verzekeringswinst boven alles, laat de mensen maar verder sukkelen".
De Standaard :
Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat een rem zetten op het overdreven papierwerk dat verzekeraars van hun cliënten eisen.
De Wetstraat en de verzekeringssector schieten wakker na het wetsvoorstel van Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert om onredelijke verzekeraars te beboeten. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat de komende maanden rond de tafel zitten met verzekeringsfederatie Assuralia en de slachtofferverenigingen. Over het boetesysteem van Open VLD blijft Peeters nog op de vlakte, maar het probleem van de lage voorschotten na een ongeval komt weer boven aan de agenda. ‘We moeten eerst de bestaande wetgeving meer bekendheid geven’, zegt Peeters. ‘Veel consumenten weten niet dat je zelf al een schadevergoeding kunt vragen als het voorschot laattijdig wordt betaald of ontoereikend is.’
Daar blijft het niet bij. Behalve het probleem van de voorschotten wijst Peeters nu zelf ook op het vele papierwerk waar verzekeraars de cliënten mee opzadelen.