De Block apetrots : "ongevalsslachtoffers krijgen 13 euro per maand extra ..."
Een ongeval dat niet of onvoldoende vergoed wordt door een verzekeringsmaatschappij, leidt vaak tot schrijnende armoede. Geld voor behandeling of derdenhulp is er vaak niet.
De overheid is zich hier perfect van bewust.
De oplossing ?
5 miljoen euro voor slachtoffers van een arbeidsongeval ...
De minimumtoelage is vaak beperkt tot 800 euro per maand. In dat geval zouden deze zwaarst getroffen 1,7 % meer uitkering krijgen. Of : 13 euro per maand.
Of dit een "belangrijke ondersteuning" is die een groot verschil zal maken, kan u zelf beoordelen.
De Block maakt vijf miljoen vrij voor arbeidsongevallen en beroepsziekten
Vandaag om 12:02 door kdm
Tweet
Delen
MailPrint
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block Foto: Bart Dewaele
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) verhoogt de uitkering van wie thuis zit vanwege een beroepsziekte of arbeidsongeval. Ze trekt daarvoor meer dan vijf miljoen euro uit. ‘Dit biedt burgers met de laagste uitkeringen bijkomende steun en verhoogt zo hun koopkracht’, zegt De Block.
Wie thuis zit vanwege een beroepsziekte of arbeidsongeval, kan binnenkort rekenen op een hogere uitkering. Dat heeft de federale regering vandaag goedgekeurd. De Block maakt voor de maatregel meer dan vijf miljoen euro vrij. Het merendeel daarvan gaat naar een verhoging van de minimumtoelagen voor beroepsziekten en arbeidsongevallen.
Concreet gaat het om een stijging van de laagste uitkeringen voor de twee groepen met 1,7 procent. De maatregel zou begin september in werking moeten treden. ‘Deze aanpassing is erg belangrijk voor burgers met de laagste uitkeringen’, klinkt het. ‘Ze biedt hen bijkomende steun en verhoogt zo hun koopkracht.’
Mijnwerkers
Verder worden ook de uitkeringen voor zelfstandigen die een kind adopteren en de invaliditeitspensioenen voor mijnwerkers opgetrokken. Ook hier gaat het in beide gevallen om een stijging van 1,7 procent. De Block zet voor de mijnwerkers 16.128 euro opzij in 2018.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170720_02980924