top of page

België: het land waar niemand bevoegd is voor verzekeringscorruptie (en ook het land waar politici c

Arseen Van Durme zet de officiële standpunten mooi op een rijtje.

Besluit : niemand is bevoegd.

Geachte heer Van Durme,

De NBB staat in voor het prudentiële toezicht op onder meer de verzekeringsondernemingen naar Belgisch recht. Dit toezicht behelst de financiële gezondheidstoestand van de ondernemingen en de naleving van de verzekeringsregelgeving met inbegrip van het behoorlijk beheer van de onderneming. Wat niet onder de bevoegdheid van de Bank valt is de naleving van de gedragsregels. De Bank heeft derhalve geen bevoegdheid om zich te mengen in de relatie tussen verzekeringnemer en verzekeringsonderneming.

De Bank is gebonden aan een beroepsgeheim en moet zich derhalve onthouden van het publiek maken van iedere informatie die ze heeft bekomen in de uitoefening van haar prudentiële taken. De Bank mag met andere woorden niet communiceren over individuele verzekeringsondernemingen noch over de maatregelen die desgevallend aan de ondernemingen onder toezicht worden opgelegd.

De zaken die u aanklaagt behoren niet tot het bevoegdheidsgebied van de Bank en wij kunnen u in deze dus niet verder helpen. De bevoegde instantie in deze is de FSMA die u kan contacteren op het volgende adres: info@fsma.be.

Hoogachtend,

Peter De Vos,

Nationale Bank van België

Adviseur,

de Berlaimontlaan 14 1000 Brussel België

+32 2 221 3073

Van: info@fsma.be Verzonden: donderdag 24 november 2016 10:12 Aan: 'arseen.van.durme@skynet.be' Onderwerp: RE: Contactaanvraag COC 20161114 - 4850

24 november 2016

Ons kenmerk: COC 20161114 – 4850

Geachte heer,

Betreft : uw mail van 15 november 2016 over georganiseerde corruptie

De FSMA heeft als opdracht om bepaalde toezichtstaken uit te oefenen op verzekeraars, maar niet om te bemiddelen indien een consument klachten heeft over een verzekeringsinstelling. Een klacht kan ons wel helpen bij het toezicht. Ons beroepsgeheim laat ons echter niet toe aan een consument mee te delen tot welke maatregelen ons toezicht eventueel heeft geleid.

De FSMA is sinds 1 mei 2015 bevoegd voor het toezicht op de toepassing van de MiFID-regels in de verzekeringssector, de zogeheten AssurMiFID-regels. Controles bij verzekeringsinstellingen worden toegelicht op onze website. Meer informatie vindt u via volgende link.

Het beroepsgeheim van de FSMA laat ons niet toe toelichting te geven over het optreden van de FSMA ten aanzien van individuele verzekeringsondernemingen. Algemene informatie over het toezicht op de verzekeringssector vindt u in de jaarverslagen van de FSMA (bijvoorbeeld jaarverslag 2015, p. 60-61, 63-64 en 138-140).

Voor vragen over financiële reserves, aandeelhouderschap en bestuurders kunt u terecht bij de Nationale Bank van België (www.nbb.be). Zij staat in voor het prudentieel toezicht op verzekeringsondernemingen en publiceert jaarrekeningen met gedetailleerde informatie in haar Balanscentrale.

De FSMA heeft geen bevoegdheid inzake beslissingen van artsen die door verzekeraars zijn aangesteld in het kader van een medisch onderzoek. Alleen de hoven en rechtbanken zijn bevoegd om eventuele fraude te beoordelen.

We hopen dat deze inlichtingen nuttig zijn voor u.

Met vriendelijke groet,

FSMA ConsumentenContact

Van: info@fsma.be Verzonden: dinsdag 15 november 2016 11:55 Aan: 'arseen.van.durme@skynet.be' Onderwerp: RE: Contactaanvraag COC 20161114 - 4850

15 november 2016

Ons kenmerk: COC 20161114 - 4850

Geachte heer,

Betreft : uw mededeling van 14 november 2016 over georganiseerde corruptie

U formuleert bedenkingen over corruptie door verzekeraars. U maakt melding van een “schenking” van vijf miljard euro per jaar aan verzekeraars. U maakt gewag van een schending van de rechten van burgers. U spreekt over bedrog van de consument. U beschuldigt de FSMA van medeplichtigheid aan georganiseerde corruptie.

U maakt op geen enkele wijze duidelijk op welke feiten uw mening is gestoeld.

Indien u ernstige aanwijzingen heeft van georganiseerde corruptie verzoeken we u die te melden.

Met vriendelijke groet,

FSMA ConsumentenContact

From: arseen.van.durme@skynet.be [mailto:arseen.van.durme@skynet.be] Sent: maandag 14 november 2016 12:28 To: info@fsma.be Subject: Contactaanvraag COC 20161114 4850

Title: Mijnheer

Firstname: Arseen Name: Van Durme Email: arseen.van.durme@skynet.be Phone : 0487653918

Belgian resident: Ja

Question : Ik denk dat u mede verantwoordelijk bent om de georganiseerde corruptie en dat weet u maar al te goed dat door de corruptie van de verzekeringen met medewerking van Orde der Artsen, medisch deskundigen , mutualiteiten, advocaten, rechtbanken en de regering met in het bijzonder de minister van volksgezondheid de burger ( RIZIV) voor de kosten laat opdraaien die wettelijk door de verzekeringen moet worden vergoed . Hier spreken wij over een bedrag van minstens 5 miljard EURO per jaar die frauduleus aan de verzekeringen word geschonken . Het indekken van de verzekerings corruptie escaleert met goedkeuring van de politiek ook door U die uw toezicht niet consequent uitvoert worden alle mogelijke rechten van de burger geschonden en dat vind U ook niet belangrijk genoeg . Het is uw plicht om er op toe te zien als de verzekeringen over het nodige kapitaal beschikken om op een wettelijke wijze hun verplichtingen te voldoen . Daar ben ik van overtuigd dat dit niet zo is en verkopen de verzekeringen een dienst die zij niet kunnen waarmaken dat is bedrog van de consument .

Date : 14-11-2016 12:27 Language : nl

De Heer Arseen VAN DURME

Strooiendorp 18

9940 Sleidinge

Brussel, 26 januari 2017

Geachte Heer,

Betreft : VAN DURME Arseen /

M. ref. : 2017.264

Uw. ref. :

Hierbij bevestigen wij ontvangst van uw schrijven, dat wij met de nodige aandacht hebben gelezen.

Wij melden u dat wij niet overgaan tot verder onderzoek van uw aanvraag omwille van volgende reden:

De aanvraag valt, qua materie, niet onder de consumentengeschillen waarvoor Ombudsfin bevoegd is. Er is wel een andere ombudsdienst die de aanvraag mogelijk verder kan behandelen, namelijk:

Ombudsman van de Verzekeringen

De Meeûssquare 35

1000 Brussel

T 02 547 58 71

F 02 547 59 75

info@ombudsman.as

www.ombudsman.as

De beslissing van Ombudsfin niet over te gaan tot verder onderzoek van uw aanvraag is conform het procedurereglement van Ombudsfin dat ter beschikking wordt gesteld via www.ombudsfin.be . Als bijlage vindt u onze folder terug waarin u de belangrijkste elementen uit dit procedurereglement kunt terugvinden.

Met toepassing van de wet van 8 december 1992 worden de persoonsgegevens opgeslagen in het bestand van Ombudsfin met het oog op de behandeling van uw aanvraag. U kunt deze gegevens raadplegen en eventueel laten corrigeren.

Hoogachtend,

OMBUDSFIN

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

Onze minister zet sterk in op consumentenbescherming en wil hier ook over waken.

Indien u een concreet geval wil voorleggen, raden we u aan om dit te doen bij de Ombudsfin (www.ombudsfin.be). Indien uit het onderzoek van de Ombudsfin mocht blijken dat de rechten van de consument niet voldoende gevrijwaard zijn, zal onze Minister ingrijpen waar dit mogelijk is.

Indien het evenwel een kwestie is van de aanstelling van een deskundige in een rechtszaak raad ik u aan om contact te nemen met de Minister van Justitie. Hij is bevoegd in deze materie.

Vriendelijke groeten,

Frederik Loy

Kabinet Kris Peeters

Vice-Eerste Minister en Minister van Werk, Economie, Consumenten, belast met Buitenlandse Handel

De heer Arseen Van Durme

Uw correspondent:

Françoise Vanhee

Tel: 02/547 58 77

E-mail: info@ombudsman.as

Ons kenmerk: OMBFVA16/4822

Uw kenmerk:

Uw bericht van 8 november 2016

Brussel, 14 november 2016

Geachte heer,

Uw vraag behoort niet tot de bevoegdheid van onze dienst.

Als Ombudsdienst van de Verzekeringen onderzoeken wij geschillen die u als consument hebt met een verzekeringsmaatschappij of een verzekeringsbemiddelaar over de toepassing van een bestaand contract.

Bijgevolg kan ik u niet verder helpen.

Met beleefde groeten

Françoise Vanhee

Adviseur

Tel: 02/547 58 77

Fax: 02 547 59 75

E-mail: info@ombudsman.as

Van: arseen.van.durme@skynet.be [mailto:arseen.van.durme@skynet.be] Verzonden: dinsdag 8 november 2016 18:04 Aan: info peeters Onderwerp: Uw verantwoordelijkheid nemen . Urgentie: Hoog

Geachte,

Mijnheer de minister,

Als benadeelde consument van frauduleuze verzekeringspraktijken heb ik een belangrijke vraag voor u , dit is geen persoonlijke zaak maar van algemeen belang .

In naam van alle ongeval slachtoffers die nooit op een wettelijke wijze worden vergoed voor hun letselschade , stellen wij vast dat er een georganiseerde handeling aan de grondslag licht N.L. gekochte verzekeringsdeskundigen , medewerking van Orde van Artsen , Advocaten , rechtbanken en bescherming door het ministerie .

Wij stellen de uitdrukkelijke vraag , hebben de verzekeringen het nodige kapitaal reserve om alle schade op een wettelijke wijze te vergoeden ,

Artikel 1382 Burgerlijk Wetboek

Volgens de wet dient de aansprakelijke de schade, die hij toebrengt aan derden, te vergoeden.

De tekst luidt :

“Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden.”

Wij zijn er zo goed als zeker van dat dit niet zo is wat betekend dat de verzekeringen een product verkopen dat zij niet bezitten .

Verzekeringen is een sector die overigens nauw betrokken is bij de maatschappelijke problemen en dus het algemeen belang.

Als verantwoordelijke minister is het uw maatschappelijke plicht om hier op toe te zien en een degelijk antwoord te bezorgen .

Met de meeste hoogachting,

Arseen Van Durme Strooiendorp 18 9940 Sleidinge 0487653918

Europe Direct - 101000112629

Aan: Arseen Van Durme

Beste meneer van Durme, Bedankt voor uw bericht. Zoals uiteengezet in de correspondentie met verwijzing HOME.DDG2.D.3 (2016) 7417234, kan de Europese Commisie volgens de EU-verdragen alleen tussenbeide komen over kwesties betreffende het Unierecht. Zoals u opgemerkt in uw bericht, de vermeende inbreuken betreffen zowel de Belgische wetgeving of verwijzen naar de verplichtingen van het land in het kader van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Graag willen wij u ervoor zorgen dat de bovengenoemde correspondentie alleen verwijst naar de bevoegdheid van de Commissie om een follow-up van de klacht te geven en geeft geen mening over de gepresenteerde feiten, de geloofwaardigheid van het bewijsmateriaal en de getuigen. Een mogelijke oplossing kan worden gevonden in de Belgische wetgeving of als de eisers het nodig achten door te verwijzen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, wat overigens geen EU-instelling is (meer informatie over de procedure vindt u hier http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants&c=). Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bedankt voor uw bericht. Doorgaans antwoorden we na gemiddeld drie werkdagen. Voor complexere of specifiekere vragen kan het langer duren.

Uw dossiernummer is 101000112629

Uw geregistereerde aanvraag voor Europe Direct Contact Centre luidt als volgt:

Geachte,

Ik heb vandaag een antwoord ontvangen met ref.: home.ddg2.d.3(2016) 7417234 .

Uw antwoord dat de Europese Commissie geen algemene bevoegdheid heeft om in individuele gevallen op te treden gaat hier niet op.

Als 40 mensen dezelfde klacht indienen over structurele corruptie, kan men uiteraard bezwaarlijk nog aanvoeren dat het

een ‘individuele’ klacht betreft. Er is de zelfde klacht als groepsklacht ingediend door 40 personen die zijn uiteraard afzonderlijk verstuurd om aan uw richtlijnen te voldoen nl. voorzien van een handtekening de klacht is echter de zelfde als u deze degelijk gelezen heeft dan weet u dat de zelfde namen op elk schrijven voorkomen wat uiteraard betekend dat dit een gemeenschappelijke klacht is . Er zijn nog honderden slachtoffers die echter niet bij naam durven genoemd worden uit schrik voor represailles wat zeer goed te begrijpen is daar velen onder ons reeds bedreigt zijn in het verleden .

Daar de verantwoordelijken reeds 14 jaar niets willen ondernemen en hun voorgangers ook niets hebben ondernomen kunnen alle slachtoffers die op deze wijze bedrogen zijn hun rechtmatige schade bij de Belgische Staat opeisen op onderstaande basis .

Concreet belang : respecteren grondwet en art 6 EVRM

De corruptie en vervalsingen in de Medische expertisen zijn een georganiseerde inbreuk op de burgerrechten deze vermeld dat alle schade dient vergoed te worden .

Volgens art. 1382 en 1383 van het Burgerlijk Wetboek moet iedereen die door zijn fout schade heeft veroorzaakt daarvoor de passende vergoeding betalen aan de benadeelde.

Er bestaan dus 3 voorwaarden: fout (van een derde) “ de staat die dit reeds van meet af weet ” + schade (geleden door de benadeelde) + oorzakelijk verband tussen beide “ de belgische staat weigert om ook maar iets te ondernemen “. "Potje breken is potje betalen".

Door de georganiseerde corruptie van de verzekerings deskundigen die systematisch het oorzakelijk verband negeren of ontkennen en zo geen of slechts een deel

Gelieve het webformulier te gebruiken mochten er enige fouten of omissies in deze bevestiging staan

Met vriendelijke groet

Het EUROPE DIRECT Contact Centre

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page