AG pleidooien door Frédéric Busschaert : klaagzang, woede-uitbarstingen en overdrijvingen
Tijdens zijn pleidooi stelde verzekeringsadvocaat én plaatsvervangend politierechter (!!!) Frédéric Busschaert dat hij "de eer en het genoegen had om zijn confrater Jan Fonteyne op te volgen" in het dossier Santens/AG, maar voegde er toch aan toe dat dat misschien niet zo'n goed idee geweest was. Desalniettemin zou hij "AG tot het einde" blijven verdedigen.
Frédéric Busschaert heeft begin 2015 inderdaad de ondankbare taak op zich genomen om AG bij te staan in het bedrogdossier Santens/AG, 1 van de duizenden bedrogdossiers in België. Aan hem de opdracht om de knoeiboel van zijn voorganger Jan Fonteyne en het legertje koopbare gerechtsdeskundigen dat AG voor haar kar spande, in de doofpot te houden. In plaats van de knoeiboel op te lossen, deed hij er zelf nog een schepje bovenop : zo verklaarde hij op 3 juni 2015 meermaals ten overstaan van de rechter, de griffier en 2 griffiers in opleiding, dat hij over "bewijzen" beschikte van "zware psychiatrische en ernstige hormonale voorafbestaande toestand". Met deze verklaringen leverde hij zelf het bewijs van zijn betrokkenheid bij het bedrog in het dossier SANTENS/AG, nu de "bewijzen" waarnaar hij verwees, valse verslagen van Guy Meersman bleken te zijn. Frédéric Busschaert kon op dat moment onmogelijk voorzien dat de samenwerking tussen Guy Meersman, Johan Baeke, Luc Desmet, AG en Philippe Tack enkele maanden later aan het licht zou komen. De beweerde "bewijzen" van "zware psychiatrische en ernstige hormonale voorafbestaande toestand" waarover hij, bizar genoeg net als Philippe Tack (de veronderstelde onafhankelijke gerechtsdeskundige met wie Busschaert in principe geen contact zou mogen hebben) zou over beschikken, maakte hij alleszins nooit over aan de rechtbank.
De klaagzang
De "pleidooien voor AG" leken wel "pleidooien voor Busschaert" : eerst stond Frédéric Busschaert met een artikel dat over hem op Stop Misbruik Verzekeringen gepubliceerd werd, naar de rechter te zwaaien. Ongehoord, een schande, dat kon toch niet, en dat terwijl hij toch altijd in eer en geweten handelde, en zich toch altijd "zeer correct had opgesteld tegenover mevrouw Santens". Het onschuldige engeltje. Het idee dat er geen artikels over de betrokkenheid van Frédéric Busschaert zouden bestaan, als hij NIET zou meegestapt zijn in de bedrogdomino van AG, ontgaat de plaatsvervangende edelachtbare blijkbaar totaal. Ook een nieuwe klaagzang over het feit dat delen van de zitting in raadkamer van 8 april 2015 op het internet gepubliceerd werden. Ook verkondigde Frédéric Busschaert zowaar dat hij "met de dood bedreigd" was tijdens de laatste zitting in raadkamer. En vroeg hij zich af of er tegen hem ook strafklacht zou ingediend worden. Dan waren de conclusies te lang en waren er te veel stukken, zo veel werk voor hem. Om de artikels op Stop Misbruik Verzekeringen te lezen, had hij wél de tijd gevonden. Wat de relevantie hiervan is met de letsels opgelopen tijdens het ongeval, de kern van de zaak, en hoe dergelijke aanpak door Frédéric Busschaert de geloofwaardigheid van AG ondersteunt, is maar de vraag.
De woede-uitbarstingen
De klaagzang werd gevolgd door een serie woede-uitbarstingen. Frédéric Busschaert leek op bepaalde momenten meer op een vijfjarige die geen snoepje krijgt van zijn mama en op de grond begint te stampen omdat hij zijn zin niet krijgt, dan op een advocaat - laat staan een plaatsvervangend politierechter (!!!). Frédéric Busschaert vond het al helemaal niet kunnen dat een slachtoffer van een verkeersongeval, dat 5 jaar lang opgezadeld wordt met valse deskundigenverslagen, strafklacht indient tegen de corrupte gerechtsdeskundigen. Dat "past niet in de regels". Welke regels ? De verzekeringsregels ?
De overdrijvingen
Het geheel werd in die mate doorspekt met overdrijvingen dat de aanwezige slachtoffers (en misschien ook de advocaten die uit nieuwsgierigheid de debatten bijwoonden ?) er na afloop unaniem van overtuigd waren dat Frédérick Busschaert lijdt aan een ernstige vorm van narcistische en theatrale persoonlijkheidsstoornis ... Toen Busschaert het te bont maakte, kreeg hij van Santens te horen : "als DAT geen AGGRAVATIE is" ... waarbij Busschaert een minuut of 2 inbond, zelf toegaf dat hij "misschien een beetje aan het overdrijven" was, en toen weer verder ging in zijn gebruikelijke stijl. Is dat "passend" voor een advocaat die ook het ambt van plaatsvervangend politierechter bekleedt ?
De laster en eerroof
Frédéric Busschaert beschuldigde Santens er meermaals van een "zwaar ziek psychiatrisch geval" te zijn en herhaalde wat zijn voorganger Jan Fonteyne, AG arts Luc Desmet en de gerechtsdeskundigen 5 jaar lang al beweerden: dat zij uit geldgewin, om te profiteren van de verzekering, een gerechtelijke medische expertise was opgestart. Op een bepaald moment ging het er zo grof aan toe, dat een dertigtal toehoorders protest uitten.
Wie er niet bij was, krijgt de opname nog te horen.