top of page

Het Laatste Nieuws over dossier VANTORRE/AXA

Hier kan u het volledig artikel lezen.

De arrogantie van AXA is ontstellend : het is de schuld van het slachtoffer dat zij nog geen hulp, behandeling of schadevergoeding kreeg 7 jaar na haar ongeval !

De oplossing die AXA voorstelt luidt als volgt : leg u neer bij het (vals) expertiseverslag dat beweert dat u uw letsels verzint, en wij betalen meteen de (onjuiste) 7 % invaliditeit die door Roland Watteyne, Chris Dillen, Jean-Luc Liessens, Julie De Zaeytijd, Philippe Tack, André Colpaert, Xavier Janssens en Rudolf Kuhweide samen werd toegekend (ipv de reële schade : 100 % invaliditeit en arbeidsongeschiktheid).

We zullen zien of AXA zich naar het oordeel van de rechtbank zal voegen als de rechtbank te Brugge zich ooit eens uitspreekt over dit bedrogdossier.

ZEVEN JAAR NA ONGEVAL HEEFT SLACHTOFFER NOG ALTIJD GEEN VERGOEDING GEKREGEN

"De verzekering doet moeilijk"

Sinds het ongeval wordt Patricia Vantorre thuis verzorgd door haar man Stefan Proost. - Mathias Mariën

Kleuterjuf Patricia Vantorre (52), die in de zomer van 2009 werd aangereden in Heist en sindsdien met een zwaar hersenletsel kampt, heeft nog altijd geen cent gekregen van de verzekering. Sindsdien zorgt Stefan Proost (56) dagelijks voor zijn zieke vrouw. "Een sociaal leven hebben we niet meer. Het enige wat we doen is overleven", getuigt Stefan.

MATHIAS MARIËN

Daarvoor was ze kleuterjuf in vrije basisschool OLVO. - Mathias Mariën

Patricia Vantorre (52) was kleuterjuffrouw in vrije basisschool OLVO in Knokke-Heist toen ze op 14 juli 2009 werd aangereden door een auto op de hoek van de Westkappellestraat en de Hendrik Consciencestraat in Heist.Ze liep verschillende breuken op in het gezicht en sindsdien zijn haar smaak en geur weg. "Maar het ergste moest dan nog beginnen", getuigt haar man Stefan Proost.

Patricia krijgt nog altijd veel kaartjes van de schoolkinderen. - Mathias Mariën

Onderzoek

Patricia werd afgevoerd naar het ziekenhuis en kreeg een hele week zware pijnstillers toegediend. Ze reageerde hier slecht op en begon te hallucineren door de medicatie. De dokters besloten de vrouw thuis verder te laten revalideren. "Vanaf dan is het fout gelopen", zucht Stefan. Dag na dag zag hij de toestand van zijn vrouw verslechteren. De kleuterjuf kreeg spraak- en concentratiestoornissen en kon na verloop van tijd niet meer rechtstaan. Tegenwoordig slaapt de vrouw twintig uur per dag en zit ze in een rolstoel. "Na lang onderzoek werd een letsel aan de hypofyse (klier in de hersenen die hormonen aanmaakt, nvdr) geconstateerd. Volgens de verzekering gaat het om een experimenteel onderzoek. Nochtans is deze door het RIZIV erkend, maar de verzekering blijft deze in twijfel trekken. Na zeven jaar hebben we nog altijd geen vergoeding gekregen", gaat Stefan verder. "Afhankelijk van dag tot dag is ze helder van geest, maar langzaam takelt ze verder af."

Geen sociaal leven

Sinds het ongeval heeft Patricia geen dag meer gewerkt, maar ze blijft ondertussen wel nog altijd tekeningen ontvangen van bezorgde kinderen uit de school. "Ze was verzot op haar leerlingen. Die tekeningen zijn een grote steun voor haar", weet Stefan. "Ze was zo actief, altijd in de weer voor anderen. Ook in het verenigingsleven droeg ze meer dan haar steentje bij. Dat ongeval heeft haar leven veranderd, sinds die dag kan ze niks meer alleen", zucht Patricia's echtgenoot. Samen met zijn zonen Zander (27) en Jelle (24) probeert Stefan zijn vrouw zo goed mogelijk op te vangen. Elke minuut van de dag is er iemand in haar buurt. "Ook voor mij en de kinderen is die situatie zwaar. Gelukkig hebben Jelle en Zander wat afleiding met hun eigen gezinsleven en vrienden. Voor mij is ons sociaal leven volledig gestopt. Al mijn tijd en energie gaan naar Patricia. Al zeven jaar. Maar ook onze kinderen hebben na het ongeval hun echte 'mams' verloren."

Moedeloos

Voorlopig bestaat er alleen nog maar een heel dure behandeling voor de aandoening van Patricia wat zij niet kunnen betalen. Elke dag krijgt ze zware morfinepleisters en morfine toegediend om de pijn te verzachten. "Deze zaak heeft ons al vijftigduizend euro gekost. Dat de verzekering ons zo dwars ligt, is om moedeloos van te worden. Het gaat me niet om het geld. Het enige wat ik wil, is Patricia een beter leven geven. Ik blijf haar steunen en verzorgen tot de laatste dag van haar leven", besluit Stefan.

"We zullen ons schikken naar het oordeel van de rechtbank"

Op strafrechtelijk gebied werd de zaak in 2010 al afgehandeld. De nu 85-jarige automobilist kreeg een rijverbod van één maand en een boete opgelegd. Op burgerlijk gebied blijft de zaak echter al zeven jaar aanslepen. Volgens Stefan Proost de schuld van de verzekering. "Zij blijven beweren dat mijn vrouw komedie speelt en willen geen vergoeding uitbetalen. Om moedeloos van te worden." Bij de verzekering reageren ze rustig op de beschuldiging. "Al in 2011 werd een gerechtsdeskundige aangesteld om de aard van de verwondingen en de daarbij horende vergoeding vast te stellen. Als meneer Proost de conclusies van de deskundige blijft in vraag stellen, kan dit effectief lang aanslepen. Wij zullen ons schikken naar het oordeel van de rechtbank", reageert Herbert Overdenborger, advocaat van AXA-verzekeringen. (MMB)

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page