top of page

UGent weigert einde te maken aan verzekeringsbedrog van haar artsen en belemmert eerlijke rechtsgang


In het dossier SANTENS/AG werd gevraagd naar een onderzoek door de UGent naar de corruptie en samenwerkingsverbanden van enkele van haar professoren met verzekeringsmaatschappijen. Dit onderzoek werd beloofd, maar of dit uitgevoerd werd, valt sterk te betwijfelen.

"Ik geloof dat onderstaande een hele eenvoudige vraag is : kan u bevestigen dat uw professor Koenraad Verstraete optreedt als medisch adviseur voor verzekeringen," zegt Anke Santens. "De verslagen van radioloog Koenraad Verstraete zijn opgesteld op briefpapier van de UGent. Het stilzwijgen van de UGent belemmert een eerlijke procesgang in mijn dossier. Koenraad Verstraete zelf zwijgt ook als vermoord, net als Hans Verstraelen. De UGent tracht duidelijk de corruptie van haar professoren in de doofpot te houden. Deze houding is een universiteit onwaardig. Ik beschouw dit als een bevestiging van het structurele bedrog waar universiteitsprofessoren, ook van andere universiteiten, bij betrokken zijn. Het is jammer dat de universiteiten zelfs in dit stadium niet op vrijwillige basis hun verantwoordelijkheid opnemen. Het is alsof je een dief op heterdaad betrapt, op de plaats van inbraak, met de gestolen waar in zijn hand, en dat hij nog volhoudt 'ik weet van niets hoor'. Geef dan tenminste je fout toe, excuseer je, en zet je fout recht. Zo kan je tenminste nog enige waardigheid behouden. En dat voor een onderwijsinstelling. Echt schrijnend."

De Kortrijkse politierechtbank doet vandaag uitspraak over het dossier SANTENS/AG.

EMAIL VAN 17 OKTOBER 2015 VAN SANTENS AAN DE UGENT :

Beste Mr De Moor,

Graag verneem ik uiterlijk dinsdag het resultaat van het onderzoek

dat ik u maanden geleden al gevraagd heb naar professor Hans Verstraelen en in het

bijzonder Koenraad Verstraete en hun betrokkenheid bij verzekeringsbedrog.

Deze laatste blijkt nu als adviseur op te treden voor diverse grote

verzekeringsmaatschappijen zoals AXA en AG.

Voor zover uw onderzoek uitgevoerd is, begrijp ik dat u niet het gevolg kan meedelen

dat u hieraan gegeven hebt. Dit is voor mij bijzaak.

Wel moet het mogelijk zijn om een schrijven te bezorgen waarin u bevestigt

dat uit nazicht van de expertises blijkt, dat Prof Verstraete inderdaad optreedt

als medisch adviseur voor AG.

Dit is hetgeen ik minstens van u wens te bekomen. Op basis daarvan kan de

rechtbank op 21.10.2015 het expertiseverslag afwijzen nu de schijn van partijdigheid

gewekt is. Prof Verstraete moest zijn deskundigenopdracht geweigerd hebben

nu hij werkt voor AG, betrokken partij in mijn dossier, en tevens zijn broodheer.

Daarmee spreekt u zich niet uit over de juistheid van de verslagen van uw professor noch over zijn meineed. Wel geeft u daarmee aan uw verantwoordelijkheid te nemen nu de

deskundigenverslagen in naam van UGent opgesteld worden.

Ter info enkele beelden hieronder die het bedrog van Prof Verstraete

aantonen. Het betreft geen ‘misverstand’ zoals u zelf kan vaststellen.

U hoeft geen radioloog te zijn om te zien dat

  1. De lijntjes niet recht lopen zoals het hoort

  2. De witte lijn niet overal even breed is zoals het hoort

Met dank,

anke

In dit document ziet u 1 van de beelden (nek) uit het dossier SANTENS/AG. De gekartelde lijn in de rechterfoto laat geen twijfel. De versmalling in de linkerfoto evenmin. Wat Professor Koenraad Verstraete daarvan maakte, kan u hier lezen.

Minister Crevits beloofde de doofpotaffaire van UGent te onderzoeken (lees hier). Voorlopig is daar nog geen nieuws over. Hierbij verzoeken we Minister Crevits en Peeters om een onderzoek te laten instellen naar de geldstromen die vanuit de verzekeringssector (verzekeringsmaatschappijen, Assuralia, vzw's en beroepsverenigingen rond verzekeringsgeneeskunde allerhande, ...) richting UGent en UZ Gent vertrekken. Hardnekkige geruchten doen de ronde dat verzekeringen o.a."leerstoelen kopen" : een verzekeringsarts wordt benoemd als professor. Vervolgens worden slachtoffers naar zo'n 'professor' gestuurd voor medische evaluatie. Zo is de verzekering op voorhand al zeker van het besluit (geen post traumatisch letsel / geen invloed op het functioneren). De professorentitel wordt misbruikt om de schijn van geloofwaardigheid te wekken. De professoren zelf verdienen aardig wat zakgeld bij. De UGent/UZ Gent strijkt het geld van eventuele onderzoeken op. Een win-win situatie voor iedereen - behalve de slachtoffers van dit bedrog.

De UGent geeft o.i. met haar stilzwijgen blijk van 2 zaken :

1. mocht er geen medische corruptie bestaan, dan zou ze dat na al die tijd ongetwijfeld al bevestigd hebben ; minstens zou de UGent de beschuldigingen van verzekeringsbedrog tegengesproken hebben. MAAR : de UGent heeft dit nog nooit tegengesproken ... UGent zegt NIET dat er geen samenwerkingsverbanden bestaan tussen haar professoren en verzekeringsmaatschappijen. Ze zegt enkel dat ze deze 'streng veroordeelt' en 'integriteit nastreeft'. Daarmee bevestigt de UGent impliciet het bestaan van samenwerkingsverbanden tussen haar professoren en verzekeringsmaatschappijen.

2. UGent is NIET van plan om haar verantwoordelijkheid te nemen en een einde te stellen aan de medische corruptie in de Belgische rechtbanken, die mede door toedoen van bepaalde van haar professoren in stand gehouden wordt.

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page