top of page

Slachtoffer ongeval Vansummeren: "We komen amper rond"


Het is NIET meer ernstig te noemen dat een jaar na ongeval, nog niet duidelijk is welke verzekering verantwoordelijk is voor dit drama.

Steun het steunfonds voor dit gezin.

Het internationale wielerpeloton maakt zich op voor de 99ste Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar op 6 april reed Johan Van Summeren (34) in op de 66-jarige Marie-Claire Moreels uit Wielsbeke. Van Summeren is dit jaar terug van de partij in de Vlaamse klassieker, Marie-Claire is voor het leven verlamd. "In enkele seconden tijd verloren we allebei ons leven", zegt haar man Philippe Reyntjens. "Ik probeer positief te blijven, maar het is niet gemakkelijk."

Financieel krijgen Marie-Claire en Philippe de eindjes zeer moeilijk aan mekaar geknoopt . "Ik zie de toekomst zeer somber in, want we hebben niet veel perspectieven. De invaliditeitsuitkering - Marie-Claire is voor meer den 66% invalide - kan nog niet uitgekeerd worden door FOD Volksgezondheid. Zij wachten op het gerecht, die moet beslissen wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Maar dat kan nog jaren duren. Ook van enige schadevergoeding is er voorlopig geen sprake. We komen nu amper rond van onze kleine pensioentjes." Sinds december wordt Marie Claire thuis verzorgd, in januari verhuisden ze naar een woning van het Wielsbeekse OCMW. Een kleine woning, maar meer kan Philippe niet betalen en hij is wel blij met de geste van het OCMW van Wielsbeke. "Dit is ons eilandje, we leven hier vrij geïsoleerd. Van mijn familie krijg ik niet veel hulp, van de buitenwereld ook niet. Vanuit de wielerwereld heb ik nog steeds geen enkele reactie gekregen. We komen net rond, maar ik wil meer bewegingsruimte!", zegt Reyntjens. Samen met Bruggeling Gilbert Minjau, een goede vriend van Philippe, wil de Kortrijkse Trees Vanackere het koppel uit hun isolement helpen. Trees Vanackere leerden het koppel kennen tijdens de revalidatieperiode in het AZ Groeninge in KortrijK. "Met een steunfonds willen we Philippe en Marie-Claire meer financiële armslag geven. Hiermee kan hij om te beginnen zijn mobiliteitsprobleem oplossen. De installatie van een transfertstoel in zijn auto, een speciale zetel waarmee Marie-Claire autonoom in en uit de auto raakt, zou al een groot verschil in de levenskwaliteit van beiden. Maar zo'n zetel kost geld, bijna 10.000 EURO en dat geld heeft Philippe Reyntjens niet." De voorbije maand probeerde Trees Vanackere op haar eentje om steun los te weken bij verschillende wielermecenassen en -organisaties in de streek. "Waarschijnlijk is het niet het juiste moment en waarschijnlijk pak ik het verkeerd aan. Maar ik vind wel dat vanuit die hoek best wat steun zou kunnen komen. Als mensen het verhaal kennen van Philippe en Marie-Claire, denk ik dat vele mensen bereid zijn om een steuntje in de rug te geven." Wie wil steunen kan mailen naar Steunfondsmarieclaire@gmail.com of storten op rekeningnummer van Steunfonds Marie-Claire Be 35-7350-3980-4037 .

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2274917/2015/04/03/Slachtoffer-ongeval-Vansummeren-We-komen-amper-rond.dhtml

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page