top of page

Wraakroepend : Sanders krijgt na 6,5 jaar nog niet de kans op een zo normaal mogelijk leven

  • Foto van schrijver: Anke Santens
    Anke Santens
  • 28 mrt 2015
  • 2 minuten om te lezen

sanders.jpeg

Verzekeringsmaatschappijen stellen werkelijk alles in het werk om niet te hoeven uitbetalen.

Door in cassatie te gaan, investeren de verzekeringsmaatschappijen de reserve die ze al jaren geleden aanlegden om Sanders uit te betalen. Ze verdienen maw geld met de voorziene schadevergoeding, waarvan ze nochtans weten dat ze ze ooit zullen moeten uitbetalen, terwijl de jongeman verplicht wordt om te blijven inwonen bij zijn ouders, nog jarenlang de stress van de procedure moet meemaken en zijn levenskwaliteit niet kan verhogen door de nodige behandeling, hulp en aangepaste woning. Ieder jaar dat de procedure duurt, is een jaar uit het leven dat weg is voor de jonge Sanders. TIJD IS ONBETAALBAAR.

Bron : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-jabbeke/lijdensweg-voor-ex-rode-duivel-en-zoon-blijft-duren-na-cassatieberoep-a2261319/

"We staan weer nergens." Bram Sanders (25), zoon van ex-Rode Duivel Koen, en zijn ouders reageren verbolgen nadat ze afgelopen weekend te horen kregen dat de verzekeraars van de aanrijder van hun zoon naar cassatie trekken.

Meer dan 1 miljoen euro. Dat was de enorme schadevergoeding die Bram Sanders (25) uit Jabbeke begin deze maand toegewezen kreeg in de Brugse beroepspolitierechtbank. Afgelopen weekend kregen papa Koen (52), ex-speler van KV Mechelen en Club Brugge, en zijn vrouw een mail van hun advocaat. "Daarin stond dat de verzekeraars van de tegenpartij naar cassatie trekken", zuchten ze. Het leven van de toen 19-jarige Bram kende op 30 augustus 2008 een drastische en onomkeerbare zwaai. Een dronken bestuurder reed met zijn wagen in op een groepje jongeren in de Varsenareweg in Jabbeke. Bram, die er het ergst aan toe was, schommelde enkele weken tussen leven dood. De dokters spraken 70 procent persoonlijke en 65 procent arbeidsongeschiktheid, een fiks rijverbod en een geldboete uit maar het burgerlijke aspect over de schade bleef maar aanslepen. In september 2013 kreeg Bram onder meer een morele schadevergoeding toegewezen van 325.00 euro die hij in schijven zou ontvangen. Bovendien kreeg de jongeman tot zijn 65ste een rente van bijna 14.000 euro per jaar. Een bedrag waarvoor de verzekeraars van de aanrijder moesten opdraaien. Die gingen echter in beroep. Maar liefst 6,5 jaar na het ongeval oordeelde de beroepspolitierechter begin deze maand dat Bram recht heeft op 525.000 euro plus 14.500 euro per jaar tot z'n 65ste. In totaal ruim 1 miljoen euro, waarmee de ouders op zoek zouden gaan naar een aangepaste woning voor hun zoon. "Dat wordt nu echter opnieuw op de lange baan geschoven", zeggen ze.

"Klap in het gezicht"

"We durfden het Bram zelfs eerst niet te vertellen, omdat we zijn weekend niet wilden vergallen." Bram zelf reageert erg teleurgesteld. "Dit is weer een klap in het gezicht", stelt hij. Het Hof van Cassatie kan het beroep van de verzekeraars wel nog steeds verwerpen als het oordeelt dat er geen procedurefouten werden begaan of schendingen van de rechtsbeginselen plaatsvonden. (SDVO)

 
 
 

Comments


Featured Posts
Recent Posts
bottom of page