Nog zo'n goeie in medische schriftvervalsing: de MRI nek laat niets zien. En er was NOOIT een MRI ne
Dit verkeersslachtoffer uit Nederland legt enkele heel juiste accenten :
1. je rechtsbijstandverzekering is er niet om je te helpen. wel om info door te sluizen aan de verzekering (van tegenpartij ook)
2. 'gewone' artsen durven 'gerechtsdeskundigen' niet openlijk tegenspreken
3. er mag GEEN precedent komen voor 'onzichtbare' letsels : 1 erkennen betekent dat je ze allemaal moet erkennen. Dus mag er NIEMAND een eerlijke schadevergoeding bekomen
Maar in NEderland hebben ze geluk. Sommige rechters gaan in stil protest tegen de misbruiken. Ze baseren zich op de % van de mutualiteit en niet meer op de % van de 'gerechtsdeskundigen' voor onzichtbare letsels. Soms stelt de rechtbank zelfs GEEN gerechtsdeskundige meer aan. Sommige slachtoffers krijgen zo 100 % arbeidsongeschiktheid in Nederland.
Letselschade ?
Dat je bij een ongeval letsel op loopt is al erg genoeg. Je zou dan mogen verwachten dat men er alles aan doet om je te helpen om je schade zo veel mogelijk te beperken en zo snel mogelijk te verhelpen, voor zover dat mogelijk is.
Fout !
Hij/zij die dát denkt, zal van een héél koude kermis thuis komen ! Er gebeurd nl op dat moment iets héél anders en dat blijkt als je alle gevallen waarbij géén spraken van letselschadeverhaal en gevallen waarbij wél spraken is van letselschadeverhaal, met elkaar gaat vergelijken ! Zodra er spraken is van letselschadeverhaal, komt de verzekeraar in beeld.
Spelers;
In het hele letselschadeverhaal spel, krijg je met tal van verschillende onderdelen én personen te maken uit verschillende disciplines als juridische, medische en zelfs overheidsvertegenwoordigers. Hier onder een lijst met "alle" spelers in het spel en een omschrijving van hoe zij handelen. In willekeurige volgorde van logisch verhaal.
verzekeraar; Expertise bureau`s Regelaar; Rechtsbijstand; Advocatuur; No cure - no pay Medisch adviseur Rechter Politie (en overige hulpdiensten ter plekken) Medische- wereld Tegenpartij slachtofferhulp Lotgenoten
verzekeraar;
Deze heeft enkel één belang en dat is enkel zo véél mogelijk geld besparen !
Hierbij maakt men onderscheid in korte en lange termijn denken om alles voor zichzelf af te wegen. Dat de verzekeraar héél veel macht heeft, blijkt niet alleen uit de schandalige wijze waarop ze met slachtoffers om gaan. Maar zeker ook als je ziet hoe ze artsen/specialisten in hun greep houden. Zij spelen een dusdanig spelletje dat je dit niet zonder tussenkomst van een deskundige kunt afhandelen. De rede is langetermijn denken. Als ze nl in geval van moeilijk definiëerbaar letsel als bv whiplash één zaak verliezen, betekend dit een terein verliezen in alle volgende gevallen. Zij zijn ere dus bij gebaat dat de twijfel rond whiplash blijft bestaan. Daar voor infiltreren zelfs verzekeringsartsen in zgn beroepsdoelgroepen. (kijk naar vereniging van neurologen). en geven ze dus graag heel veel geld uit aan processen, daar dit altijd nog minder kost dan dat wat de gevolgen zullen zijn als whiplash wél door alle artsen en rechters als werkelijk volwaardig letsel word betracht.
Expertise bureau`sVerzekeraars maken óók vaak gebruik van expertise bureau`s. Deze werken voornamelijk voor verzekeringsmaatschappijen, makelaars, bedrijven en overheid. Deze bureau`s voldoen vaak aan de eisen van de Wet Particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en hebben dan ook vaak een vergunning van het Ministerie van Justitie om onderzoeken te verrichten en inlichtingen te vergaren. Zij hebben vaak nét als advocaten een medisch adviseur waar mee ze nauwe banden hebben. Het grootste voordeel voor verzekeringsmaatschappijen om dit soort organisaties in te schakelen, is tweeërlij. In de eerste plaats hoeven ze zelf geen letselschadeafhandelafdeling te hebben. Daar naast is het taktisch erg handig in geval dat er gefaald word. Ze kunnen de schuld dan bij een ander leggen. Deze bureau`s hanteren vaak een veel agressievere aanpak dan eigen letselschaderegelaars.
Regelaar;Pas op, dat je deze NIET vergelijkt met zgn expertisebureau`s, al lijken ze ogenschijnlijk met de zelfde taak belast te zijn, maar dan voor burgers ipv verzekeringsmaatschappijën e.d. Echter kan afhandelen enkel op een juiste wijze gedaan worden door iemand die niet alleen goed op de hoogte is van de spelletjes die verzekeraars spelen máár, zelf ook daadwerkelijk in staat is om het spel op niveau mee te spelen. Daar voor zijn de talloze zgn letselschaderegelaars absoluut NIET toe in staat ! Het vak van letselschaderegelaar is een zgn vrijberoep. Ofwel, iedereen die werkeloos word, ongeschoolt is, óf enkel uit is op grof geld verdienen, kán en mag zich letselschaderegelaar noemen ! Sommige maken de misleiding zelf al bewust groter, omdat ze weten hoe krom het eigenlijk is. Zij nemen dan een jurist in dienst, en meten breeduit op hun websites uit dat ze naast letszelschaderegelaar óók nog eens ál je juridische zaken behartigen. Wat ze er echter NIET bij zeggen , is dat ze niet in staat zijn om rechtzaken te voeren of kortgedingen kunnen en mogen voeren. Het komt er dus feitelijk op neer dat je uiteindelijk tóch naar een letselschadeadvocaat zult moeten stappen ! Want zij zijn enkel in staat om zaken in den minnen te doen beslechten, zoals dat deftig heet. Ofwel, enkel een letselschadezaak weten af te sluiten waarbij het slachtoffer de gene is die véél te weinig vergoeding
Rechtsbijstand;Óóit is rechtsbijstand door de overheid aan verzekeraars opgelegd als verplichte service. Dat wil zeggen dat ze mensen in staat moesten stellen óm van die service gebruik te maken. Na héél veel tegenspraak en strijd is besloten om dit tegen vergoeding aan te bieden als service. De rede van de overheid was, om hier mee de tergend lange letselschadetrajecten voor slachtoffers drastisch te verkorten én te voorkomen dat de juridisc he kosten niet bij de overheid kwamen te liggen. Echter werd deze zgn als service aangeboden dienst al snel uitgebuit door de verzekeraars en omgekeerd tot een héél gemene misleiding ! De qluo ligt hem in het feit dat verzekeraars slechts een héél kleine groep zijn, want de meesten zgn verzekeringaanbieders behoren allen uiteindelijk tot de zelfde moedermaatschappij toe. Het gene in praktijk feitelijk betekend dat het vrijwel altijd de zelfde personen zijn die tegenover elkaar zitten als zijnde de eiser en in de beklaagde in het ene geval, om in het andere geval beide de andere positie in te nemen. Wat in eerste instantie tot verbetering van de rechtsgang zou moeten leiden, werd uiteindelijk een ordinair handjeklap, met het slachtoffer als inzet. Van versnelde afhandeling is geen spraken omdat de bezetting soms maar één rechtsbijstandagent tegenover tientalle tot soms wel honderde verkoopagenten. Bovendien heeft men absoluut géén verkeersrechtsbijstand nodig! Ten eerste omdat de gewone rechtsbijstand alle juridische zaken al overkoepelt. En ten tweede omdat het slachtoffer ten aller tijden naar een erkens letselschadeadvocaat kan stappen, omdat tegenpartij aansprakelijk is voor "alle" geleden en te maken kosten ten gevolgen van het ongeval. Er steekt echter wél een addertje onder het gras, lees daar voor het onderdeel tips !
Advocatuur;Om je letselschadetraject ook maar enigzins ordentelijk te laten verlopen, kom je "altijd"bij een advocaat uit. Letselschade is echter een heel specifiek iets, en vereist méér dan dat wat een gemiddelde advocaat u kan bieden ! Het is dan ook zaak om van meet af aan, in zee te gaan met een letselschadeadvocaat. Ook wel LSA genoemd. Zij dienen nl niet alleen verstand van zaken te hebben op juridiusch vlak maar zeer zeker ook op medisch vlak weten wát er allemaal speelt. Indien zij enkel juridisch goed onderlegd zijn, zult u beslist het onderspit delven daar élk medisch aspect tot in den treuren uitgemolken zal worden door de tegenpartij, om zo veel mogelijk verwarring en twijfel te zaaien ! Een goed advocaat doet het volgende; 1. Juridische bijstand. 2. Financiëel ontzorgt. 3. Medisch adviseren. 4. Maatschappelijke opbouw verzorgen. 5. Aanspreekbaarheid. 6. Wakend oog. 7. Initiatief nemer. 8. Ontzorgt (algemeen). Uitleg volgt hier onder !
1. Juridische bijstand: Het spreekt voor zich dat je advocaat de juridische bijstand voor zijn rekening neemt. Let op. Dat betekend ALLE juridische zaken die het gevolg zijn van het ongeval en de opgelopen schade ! Als je dus problemen met je werkgever óf uitkerende instantie krijgt, is het zaak dat hij het voor je op neemt. Hij kan de betreffende persoon of instantie rechtstreeks benaderen als zijnde jou vertegenwoordiger. Maar kan ook jou adviseren in "wat te doen en hoe" ! 2. Financiëel ontzorgen: Als er dus financiële problemen ontstaan omdat er duidelijk spraken is van groot inkomsten gemis, doordat men niet meer in staat is om zelf inkomsten te genereren. Deurwaarders etc. moet je dan door kunnen sturen naar je advocaat zodat hij dit voor je af handelt indien dat zelf niet meer lukt ! Hij kan hier voor de deurwaarder zélf aanspreken óf de tegenpartij daar over aanspreken. 3. Medisch adviseren: Als letselschade advocaat MOET je in staat zijn om het slachtoffer te adviseren in het te volgen medisch traject. Enerzijds om zo goed mogelijk lichamelijke vooruitgang te boeken. Anderzijds om zo goed mogelijke medische annalise/indicatie te verkrijgen. Een goed advocaat heeft naast eigen kennis en ervaring, de beschikking over de aanwezigheid van een medisch adviseur. 4. Maatschappelijke opbouw verzorgen: Een advocaat zorgt er voor dat verzekeraar van TP er toe bewogen word om jou in samenspraak met hem, zo goed mogelijk contact te laten behouden met de maatschappij en er zo goed mogelijk in terug kan keren.
No cure - no payPAS OP!!! No Cure - No Pay, is destijds in het leven geroepen door een advocaat die meende dat iedereen in de gelegenheid gesteld moest worden om een zaak te starten. Omdat in de praktijk heel vaak voor kwam dat men geen letselschadfezaak kon starten vanwegen financiële gronden. Hij ontwikkelde het No Cure - No Pay systeem, waarbij men accoord ging met een verrekening met het uiteindelijk te betalen schadebedrag. Echter zagen velen daar een leuek mannier in om extra inkomsten te genereren bovenop hun uur-tarief. Helaas gebeurd het vandaag de dag nog steeds op heel grote schaal, waarbij het slachtoffer, het kind van de rekening word ! Een No Cure No Pay afspraak is absoluut onnodig indien de schuldvraag redelijkerwijs duidelijk te stellen is. Ofwel, in 95% van de gevallen, is er zondermeer uiteindelijk een schuldige partij aan te wijzen. Máár..... In de praktijk bedienen nog dagelijks vele advocaten en letselschaderegelaars zich van deze regeling. Door te suggereren tegenover het slachtoffer dat het allemaal niet zo eenvoudig ligt en dat men wel eens groot risoco kán lopen in hun geval. Men stuurt hierbij aan op een Nu Cure - No Pay regeling. En uiteraard traps iedereen daar in want zeg nou zelf, IK kan ó';ok geen advocaten honorarium betalen !! Bij de afhandeling van No Cure - No Pay zaken zie je vaak de zelfde hekelpunten terug komen. Zo word een zaak op No Cure - No Pay basis vaak zo lang mogelijk gerekt. Procederen betekend immers, geld in het laatje ! Je hebt daar naast ook totaal géén vooruitzicht op de wérkelijke afloop van je zaak. Bovendien, vangen zij méér dan dubbele gage omdat wanneer tegenpartij schuldig geacht word, zij niet alleen van jou hun (vaak belachelijk hoge) percentage vangen. Maar meestal óók nog eens hun declaratie achter je rug om doen bij tegenpartij. Ofwel, de reinste DIEFSTAL ! De orde van advocaten weigeren zelfs nog advocaten toe te laten, welke zich bezig houden met No Cure No Pay en de overheid is doende om zelfs de hele constructie te verbieden, omdat schijnbaar het verzoek alleen om dit niet toe te passen vanuit ethische gronden, niet genoeg is om bepaalde advocaten te laten stoppen met deze schandalige uitbuitingspraktijken ! Waar je op letten en wat je het beste kunt doen, vind je in het onderdeel tips. Overigens, moet ik hier wél een kanttekening bij plaatsen. Er is nl wél een save mannier om een zaak middels No Cure - No Pay af te laten handelen. Men gaat dan niet een No Cure - No Pay afspraak aan omdat de schuldvraag niet bekend zou zijn máár, wanneer men eigenlijk vrijwel zeker is, dat de zaak leid tot een rechtzaak ! Rechtzaken zijn nl heel onvoorspelbaar. De ene keer is slechts een enkele hoorzitting voldoende maar in andere gevallen kan het járen lang procederen betekenen. De advocaatskosten lopen dan zo in de pappieren dat deze wel eens de gehele schadevergoeding op kunnen slokken. In zo`n geval kan men dus een No Cure - No Pay constructie afspreken waarbij het percentage als plafond voor maximale betaling vast stelt. Als betreffende advocaat dan óók nog eens de afspraak vast legt dat bij verrekening de wérkelijke kosten afgehouden zullen worden van het percentage en het overschot alsnog aan jou toe komt, komt het hele No Cure - No pay systeem al in een wat positiever dagligt te staan. Maar dan nog, blijft het ALTIJD OPPASSEN met het aangaan van zgn No Cure - No Pay constructies !!
Medisch adviseur;Een medisch adviseur is een arts met een bepaald specialisme zoals neurologie, psychiatrie of orthopedie.
De medisch adviseur kan in dienst zijn bij een verzekeringsmaatschappij om aan de hand van het medisch dossier van het slachtoffer te adviseren bij een letselschadeclaim, zoals na een medische fout of na een verkeersongeval.
Ook sommige letselschadeadvocaten en letselschadebureau's werken samen met medisch adviseurs om medische adviezen te vervaardigen - aan de hand van het medisch dossier van hun cliënt(e) - om te kunnen beoordelen of een zaak kans van slagen heeft in een eventuele civiele procedure.
De rapporten van medisch adviseurs maken zo onderdeel uit van de letselschadedossiers.
Rechter;De rechter is een persoon die geacht word om recht te spreken. Echter betekend dit niet automatisch dát dit ook gebeurd ! De rechter is wettelijk verplicht een oordeel uit te spreken over een voorgelegde vraag en houdt daarbij rekening met:
de wet de jurisprudentie de doctrine de heersende leer de gewoonte. E n tegenwoordig en zeker in geval van o.a. whiplash, schijnt men steeds vaker het "economisch" belang in acht te nemen. Plat gezegt; als overheidsbelang zwaarder weegt, ben je gewoon het haasje ! Men krijgt in geval van verkeersongevallen en letselschade, te maken met Kantonrechtbank en dus Kantonrechters.
Wie kruist je pad nog meer ?
Politie;
Een van de eerste ter plaatsen, is de politie. Verwacht daar tegenwoordig ook niet al te veel van ! Zij hebben het véél te druk en het opleidingsniveau is een stuk lager geworden. Denk aan o.a. de melkert banen. Niet dat dit per definitie betekend dat ze allemaal ondermaats presteren, want er zijn absoluut ook goede bij. Maar dat er geen spraken is van een geöliede machine zoals de grote bazen vaak graag willen sugegreren, blijkt al wel uit mijn eigen ervaring. Het feit dat verkeersinspectiedienst de hele weg afgezet heeft voor uitgebreid onderzoek, doet weinig af aan het feit dat ik tot op de dag van vandaag nog nóóit één zgn politierapport heb mogen ontvangen, ondanks herhaaldelijk verzoek !
Medische- wereld;
Naast alle juridische zaken, is je lichamelijke toestand natuurlijk van hoofdbelang ! De medische hulpverlening zou eigenlijk helemaal niet in dit rijtje thuis horen, waren het niet dat de medische wereld wel degelijk verband heeft met de afwikkeling van het letselschadetraject. De verzekeraar van TP (tegenpartij) wil immers exact weten wat voor letsel er opgelopen is. Maar daar naast willen ze óók je medische verleden weten zodat ze evt ander letsel/ziekte kunnen weg strepen tegen geleden schade. Zo kunnen ze dus bv in geval van eerder opgelopen letsel aan de handen, stellen dat je tóch minder was gaan functioneren in de toekomst, waar door het geleden letsel mogelijk minder invloed zou hebben op termijn. De medische wereld is echter ondertussen al dood moe van het constant op het matje geroepen worden door verzekeraars en rechters. Met gevolg dat al op voorhand rekening gehouden word met het wel of niet aanwezig zijn van een letselschadetraject. Dit mag wettelijk gezien niet maar er zijn zelfs ziekenhuizen waar men direct al een cijfer of lettercode toevoegd aan je dossiernummer. Zodat aanwezige artsen in een oogopslag kunnen zien dat er spraken is van een juridisch conflict. De keren dat een specialist of therapeut tegenover mij een duidelijk onomstotelijk verhaal hield, om vervolgens een raportage te schrijven waar in uiteindelijk niets meer terug kwam over het vertelde maar enkel vaagheden stonden als "mogelijk" etc. , zijn niet meer te tellen. In een enkel geval werd er zelfs een mri gemaakt door de specialist omdat hij duidelijk geconstateerd had dat er een groot probleem was met schoudergewricht. Toen hij vervolgens op mri niets zag, concludeerde hij; Niets te zien, dus ook geen probleem ??? Second opinion wees nog geen 2 weken later uit dat er wel degelijk een groot probleem was, máár meneer wilde kennelijk niet in juridisch conflict verzijlt raken ! Óók heb ik ruim 4 jaar moeten smeken om een mri van mijn nek gemaakt te krijgen. De neuroloog destijds weigerde dit en omdat een mri van mijn hoofd wél gemaakt was, schreef hij aan mijn huisarts; mri géén afwijkingen. Hij vertelde er echter NIET bij dat het sléchts de mri van mijn hoofd betrof. Toen huisarts hardop alle onderzoeken benoemde die al gedaan waren, las hij wél op dat mri van nek niets opgeleverd had. Toen ik hem uit de doeken deed dat die nóóit plaats gevonden had, werd hij furieus ! Nu werd hij geconfronteerd met iets waar ik al diverse malen mee geconfronteerd was nl; Besodemietert worden door medici !
Tegenpartij;Wat vaak vergeten word , is dat niet de verzekeraar de TP (tegenpartij) is, maar dat er een mede burger de daadwerkelijke tegenpartij is én blijft ! Verwacht daar echter helemaal niets van. In de meeste gevallen hoor je daar nl helemaal niets meer van. Vreemd, want eigenlijk komt die er meestal alleen met een korting op premie, met een geldboete mee weg ? Ik ben persoonlijk van mening dat men de veroorzaker vaker met het slachtoffer moet confronteren ! Niet zo zeer om hem/haar te kwetsen maar om hem/haar bewust te maken van dat wat ze wérkelijk veroorzaakt hebben en zeker niet in de laatste plaats om een nuttige functie te gaan vervullen in het vervolgleven van het slachtoffer. Momenteel draait enkel de verzekeraar en de maatschappij en vooral het gezin van het slachtoffer op voor deze extra zorg !
Slachtoffer hulp ;Na een ongeval, word je dr vraag gesteld of je belang hebt bij slachtofferhulp. Helaas zijn veel mensen erg sceptisch over de organisatie Slachtofferhulp in kwestie. Maar dat is geheel onterecht ! Je moet jezelf uiteraard wél realiseren dat het allemaal vrijwilligers betreft die daar werkzaam zijn, dus verwacht niet dat zij alles meteen weten. Maar de ervaring leert dat ze enorm gedreven zijn om je te helpen. Uiteraard geld ook hier, uitzonderingen daar gelaten. Verder bestaan er nog twéé soorten van hulpverlening nl; 1. De geheel vrijwillige en belangeloze hulp 2. De comerciëel opgezette hulporganisaties Het is daar mee wél oppassen geblazen want inmiddels hebben diverse belanghebbende zich opgeworpen als zgn hulpverleners, maar in feiten blijken het ordinaire raven te zijn die een graantje van het slachtoffer mee willen plukken. Of moet ik zeggen; af willen plukken. U bent dus gewaarschuwd !! Buiten Slachtofferhulp kan je je zeer zeker een contact met Stichting MEE aanbevelen ! Zij hebben zichzelf op een dusdanige wijze bewezen (óók tegenover overheden), dat zij vaak méér voor elkaar weten te krijgen dan maatschappelijkwerk etc van gemeente etc. Ook aantebevelen in geval van juridische vragen is het Juridisch Loket.
Lotgenoten;Ook kan men op een gegeven moment behoefte hebben aan contact met mede slachtoffers. Meestal niet om gezellig te kletsen maar om eens te praten met mensen die wérkelijk ook voelen wat JIJ voelt ! Om de vragen waar mee je zelf zit, eens bij hen neer te leggen. Verrassend genoeg blijkt dan vaak dat je niet de enigste bent maar dat er nog schrikbarend veel meer mensen rond lopen met exact de zelfde ellende (en dus ook behoefte) als jij. Maar ook hier moet ik (helaas) zeggen; PAS OP ! De meeste zgn lotgenoten groepen, hebben "andere" belangen ! Zo worden er een groot aantal op de achtergrond gesponserd of zelfs geheel onderhouden/gedreven door óf in opdracht van verzekeraars, advocaten óf zelfs instanties als het UWV ! Met als enigste doel, er zélf beter van te worden ! Zelfs zgn lotgenoten Stichtingen, blijken méér belang te hebben bij instand houding dan daadwerkelijke oplossingen. Daar er een vermogen om gaat aan contributies en strogelden voor het aanbrengen van klanten voor advocaten of letselschaderegelaars. Met in de regel een zeer teleurstellend resultaat voor het slachtoffer. Een gewaarschuwt paard telt hier dus haast voor vier ipv twee ! Voorbeelden van geheel onafhankelijk en belangeloze lotgenotensites zijn; Whiplashinformatie Motorongeval Nekletsel weblog
Tips
1.Realiseer jezelf dat er een héél groot verschil is tussen letselschaderegelaars en letselschadeadvocaten !
2.
Ga nóóit in zee met zgn letselschaderegelaar als je niet nógmaals overreden wilt worden, maar stap gelijk naar een echte letselschadeadvocaat !
3.Besef dat verkeersrechtsbijstand er NIET voor U is, maar enkel een opgelegde verplichting vanuit overheidswegen is en dat zij enkel elkaar als verzekeraars onderling proberen te pleasen !
4.Realiseer jezelf dat geen enkele verzekeraar er is om jou verder te helpen, maar enkel hun eigen belangen na streeft. Al zijn ze een kei in het suggereren van het tegendeel !
5.Voorkom dat je jezelf emotioneel laat grijpen door verzekeraars. In letselschadeland is schijnbaar alles veroorlooft en heeft helemaal NIETS met jou te maken. Voor hen ben je slechts één van de zovelen !
6.Neem ten aller tijden iemand mee die later voor je kán en mág getuigen, als het gaat om medisch getinte bezoeken zoals specialisten, keuringsartsen etc.
7.Zorg dat je zwart op wit op pappier hebt staan dat je tegenpartij zichzelf 100% aansprakelijk acht !
8.Durf te begrijpen dat een ongeval en ook het gevolg, óók een psychische kant kent. Zoek dus niet alleen hulp voor je lichamelijk letsel !
9.Of het nu op medisch of juridisch vlak is. Vraag onmiddelijk een second opinion aan als je twijfelt !
10.Last maar zeker niet least..... Als iets niet werkt, stop er dan onmiddelijk mee !
Uiteraard kan ik hier nog een hele waslijst aan tips geven maar bovenstaande zijn wel de meest belangrijke. Voor meer informatie kan je uiteraard bij bovengenoemde instanties en lotgenoten terecht. Mocht je er niet uit komen, ben ik uiteraard bereid om je vraag te bekijken en daar waar mogelijk van een antwoord voorzien !
Bron : http://slachtoffer.totall.eu/letselschade.htm