Medische corruptie van verzekeringsartsen onderzoeken "kadert niet in de politiek van AXA Belgium"
We stelden de vraag aan AXA, of zij bereid waren het bedrogdossier VANTORRE/AXA te herbekijken en met het slachtoffer rond de tafel te zitten om tot een eerlijke en snelle afronding van dit dossier te kunnen komen zodat de nodige hulp, behandeling en rust na bijna 6 jaar eindelijk mogelijk zou worden.
Hierbij gaven we aan een dergelijk positief signaal de nodige aandacht te geven op deze site en naar de pers toe.
AXA onderzocht het dossier, maar liet als standpunt weten dat een en ander rechtzetten al bij al "niet kadert in de politiek van AXA Belgium".
Een gemiste kans voor de verzekeringssector, om te laten zien dat hun deontologische code enige waarde heeft ; en een zoveelste signaal dat verzekeringsmaatschappijen niet van plan zijn om hun werkwijze te veranderen. Tegen medische corruptie optreden, is niet nodig. Alle middelen zijn goed, inclusief het opstellen van onjuiste, soms valse medische verslagen, om toch maar geen letselschade te hoeven vergoeden aan slachtoffers van een ongeval.
AXA ging evenmin in op de vraag om een lijst over te maken van hun verzekeringsartsen. Het spreekt voor zich dat deze verzekeringsartsen niet kunnen optreden als gerechtsdeskundige. De verzekeringsarts bijvoorbeeld, die betrokken is bij het dossier VANTORRE/AXA, werkte op een bepaald moment maar liefst voor 17 verschillende verzekeringsmaatschappijen. EN voor verschillende rechtbanken als gerechtsdeskundige. Mensen die slachtoffer worden van een ongeval, hebben vandaag geen enkel zicht op de belangingvermenging van de gerechtsdeskundige die hun letselschade moet evalueren. Per definitie kan hun recht op een eerlijke verdediging op deze manier niet gegarandeerd zijn. Wiens brood men eet ...
AXA "herdefinieert normen" in verzekeren ... Oei. Dat belooft voor de toekomst.