Discrepantie in justitie : artsen mogen en krijgen meer
Doorgestuurd door een lezer. Als je ziet dat verkeersslachtoffers 10 tot 20 jaar moeten wachten op een fractie van hun reële inkomstenverlies en schade, dan kan men zich bij onderstaande inderdaad vragen stellen. Na 7 jaar kan deze arts rustig op pensioen.
Slachtoffers van een ongeval die geen schadevergoeding krijgen van de verzekeringen en na X tijd door het RIZIV van de ziekenbond gegooid worden, krijgen te horen "U moet maar iets zoeken dat u wel nog kan doen". Een perfect gezonde arts die elders een andere job kan zoeken, krijgt 2,5 miljoen euro - volgens het ziekenhuis onterecht.
Iedereen is gelijk voor de wet, maar de wet is duidelijk niet gelijk voor iedereen.
Onderstaand artikel is toch wraakroepend hé als je de situatie bekijkt van heel wat slachtoffers die ook hun werk niet meer kunnen doen en met een kluitje in het riet worden gestuurd.
Een van de motivaties van de rechter was dat de arts zijn werk in het ziekenhuis niet meer kon doen tot aan het einde van zijn loopbaan. En dan vond ze ook nog dat zijn fout zo zwaar nog niet was????( een patiënt die ernstige bloedingen had en levensbedreigend was)
Klassejustitie ten top.
SINT-TRUIDEN -
Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden moet een vaatchirurg, die in 2008 onterecht werd ontslagen, een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro betalen, een van de hoogste schadevergoedingen ooit aan een arts in ons land.
“Na zeven jaar procederen krijg ik eindelijk eerherstel”, zegt de chirurg. De feiten dateren al van 2008, toen de vaatchirurg op een nacht in mei tot drie keer toe niet reageerde op een dringende oproep van het Sint-Trudo Ziekenhuis, terwijl hij van wacht was. Volgens het ziekenhuis ging het om een spoedgeval waarbij een vrouwelijke patiënt aan een levensbedreigende bloeding leed, maar de chirurg betwist dat.
Twee weken later werd de arts op staande voet ontslagen. De chirurg vocht dat ontslag aan en kreeg gelijk van de rechter, en nadien ook van het hof van beroep. In cassatie kreeg de man opnieuw gelijk, waarna het ziekenhuis veroordeeld werd tot de betaling van een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro. Bij het ziekenhuis houden ze tot vandaag vol dat er voor het ontslag van de bewuste vaatchirurg “zeer grondige redenen” waren.